Kütahya İl Müftülüğü 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle “Geçmişten Günümüze Kadın ve Toplum” konulu konferans düzenledi.

Vahitpaşa Yazma Eserler Kütüphanesi Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansa, Diyanet İşleri Başkanlığı Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Saliha Bilgiç, İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar ve davetliler katıldı.

Konferansın açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar: “İnsan; akıllı, sorumluluk sahibi ve en şerefli varlık olmakla Allah katında özel bir değere sahiptir. Elbette insanoğlunun erkek ve kadın olarak farklı niteliklerle yaratılmasında sayısız hikmetler vardır. Ancak şu bir hakikattir ki kadın ve erkek, insan olma itibariyla aynı şerefi paylaşır; kul olma itibariyle de aynı sorumluluğu üstlenir.” şeklinde konuştu.

Daha sonra kürsüye gelen Yaygın Din Hizmetleri Daire Başkanı Saliha Bilgiç ise eşlerin birbirlerinin yardımcısı olduğuna vurgu yaparak şunları söyledi:

“Yüce dinimiz İslam’a göre insan, mükerrem ve mükemmel yaratılan bir varlıktır. Hz. Âdem ve Hz. Havva’dan beri kadın ve erkek her kul, iman edip salih ameller işlemek üzere ilahi vahye muhatap kılınmıştır. İnsan olmanın şerefini, yeryüzünü imar ve ıslah etmenin sorumluluğunu birlikte üstlenen mümin kadın ve erkek, Kur’an-ı Kerim'in ifadesiyle ‘birbirlerinin’ velisi yani dostu ve yardımcısıdır. Eşler birbirlerinin rakibi değil yardımcısıdır. Çocuk, genç kız, eş ya da anne; hangi yaşta olursa olsun, kadın saygı görmeyi hak eder. Kadına karşı geliştirilen tutum; iyiliğin, vicdanın, merhametin ve insanlığın ölçüsüdür.” 
 

Editör: Mehmet Çalışkan