Kütahya İl Müftülüğüne bağlı Emir Sultan ve Bölge Yatılı Kur'an kurslarında hafızlık eğitimini tamamlayan 40 öğrenci için "Hafızlık İcazet Merasimi" düzenlendi.

Ulu Camii'nde düzenlenen törene Kütahya Valisi Ali Çelik, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin, İl Emniyet Müdürü Necmettin Koç, İl Jandarma Komutanı Murat Kırbaç, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, Evliya Çelebi Eğitim Merkezi Müdürü Fatih Karazeybek, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu üyeleri, daire başkanları, il müftüleri, kurum amirleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin, "hafızların Kur'an-ı Kerim'in ışığı altında ömür sürmeleri" temennisinde bulundu.

Başkanlığın genç-yaşlı, kadın-erkek herkese Kur'an kurslarında, camilerde, farklı kurum ve yerlerde gece gündüz Kur'an hizmeti sunmaya devam ettiğini belirten Şahin, "Birileri '4-6 yaşındaki çocuğa Kur'an mı öğretilir?' diye rahatsız olsa da bu millete Kur'an öğretmek, bu millete dinini öğretmek kanunla bizim görevimizdir. Böyle hizmetler verildiği halde Kur'an okumayı bilmeyen varsa, bu çok üzücü bir şeydir. Onun için içinizde, toplumumuzda Kur'an okumayı bilmeyen kalmasın. Kim ister kalbinin karanlık olmasını? İstemiyorsak o zaman Kur'an'la buluşmamız lazım. Kur'an'la buluştuğumuz zaman, tarihte olduğu gibi ecdadımızın izzetle, şerefle, onurla tarihe nokta koyduğu gibi gelecekte de o ecdadın nesli olarak bu millet yine aynı izzetli ve şanlı tarihini yaşayacaktır. Onun için çaremiz Kur'an'a sarılmaktan geçiyor." ifadelerini kullandı.

Kur'an kursları ve hafızlık çalışmaları hakkında bilgiler veren İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş ise icazet belgelerini alan öğrencileri tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu üyeleri Fatih Okumuş ve Musa Coşkun ile Ulu Camii İmam Hatibi Mehmet Ali Sarı'nın Kur'an-ı Kerim tilaveti sonrasında merasim yapılan dua ile tamamlandı.

Tören, öğrencilere icazet belgeleri ve çeşitli hediyelerin takdim edilmesiyle sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan