Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Türkçe Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezinde (TÖMER) eğitim gören Fildişi Sahilli Brou Aristide Kouadıo, Kütahya Müftülüğünde düzenlenen törende Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.

Müslüman olmak istediğini belirterek Kütahya Müftülüğüne başvuran Kouadıo için Kütahya Müftülüğünde "İhtida Merasimi" düzenlendi.

İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş ve İl Müftü Yardımcısı Tahsin Ekim'in katıldığı merasimde Kelime-i Şehadet getiren Kouadıo, Müslüman olarak "İbrahim" ismini aldı.

Müslüman öğrencilerin arasındaki birlik ve beraberlikten etkilenerek Müslüman olmaya karar verdiğini dile getiren İbrahim, Müslüman olduğu için çok mutlu olduğunu söyledi.

İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, İslamiyet'in son ve evrensel din olduğunu hatırlatarak, "İhtida gibi hayırlı bir işe vesile oldukları için Dumlupınar Üniversitesi Camii görevlilerimize teşekkür ediyor, İbrahim'i tebrik ediyorum. İbrahim doğru bir karar vererek güzel bir adım attı. Müslüman olmakla yeni ve temiz bir hayata başladı. İnşallah İslamiyet'in şartlarını yerine getirir ve hem dünyasını hem de ahiretini mamur eder." dedi.

İbrahim'i tebrik eden İl Müftüsü Demirtaş, "İhtida Belgesi" ile birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından çıkan çeşitli kitaplar hediye etti.

Editör: Mehmet Çalışkan