Kütahya'da "5. Vaaz ve İrşat Çalıştayı" düzenlendi.

Çalıştaya Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Abdullah Kahraman, İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, il müftü yardımcıları ile Kütahya merkez ve ilçelerinde görev yapan vaizler katıldı.

Kütahya Müftülüğü Gençlik Merkezi'nde gerçekleşen çalıştayın açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar şunları kaydetti:

“Diyanet İşleri Başkanlığı merkez ve taşra teşkilatı olarak toplumu din konusunda aydınlatma gibi önemli bir görevi ifa etmeye çalışıyoruz. Toplumu din konusunda aydınlatma vazifesini tam manası ile yerine getirebilmek için İslam’ın sahih kaynaklarını, Kur’an ve sünneti çok iyi anlamanız gerekiyor. İnsanlığa hayat veren bu öğretileri toplumun tüm kesimleri ile paylaşmamız önem arz etmektedir. Bunun için zaman zaman görevlilerimize yönelik çeşitli programlar düzenliyor, sahasında uzman olan hocalarımızı görevlilerimiz ile bir araya getirerek güncel dini meseleler ile alakalı Başkanlığımızın yaklaşımlarını öğrenmeye çalışıyoruz.” 

Bir insanın hidayetine vesile olmanın çok değerli olduğunu ifade eden Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Abdullah Kahraman ise “Toplumun her kesimi bizden din hizmeti bekliyor. Toplumun her kesimine el uzatmak zorundayız. Sunacağımız din hizmetinin daha verimli olabilmesi için bilginin sahih, tebliğin sürekli, din hizmetini sunanın ise samimi olması gerekmektedir. Çünkü insan hurafeye hakikatten daha açıktır.” dedi.

Çalıştay, güncel dini konulara dair soru-cevap bölümü ile tamamlandı.

Editör: Mehmet Çalışkan