Pazarlar İlçe Müftülüğü tarafından Pazarlar Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonu'nda "Helal Gıda Konferansı" düzenlendi. 

Öğrencilere yönelik düzenlenen konferansın açış ve selamlama konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Murat Hasankahyaoğlu, şunları kaydetti:

“Allah’ın bizim için helal kıldığı hususların içinde hayat yani sağlık, huzur ve mutluluk varken haram kıldığı şeylerde umutsuzluk, kargaşa ve hüzün gizlidir. İnsanın yediği içtiği şeyler elbette onun sadece maddi dünyasına değil aynı zamanda manevi dünyasına da etki etmektedir.

Allah (c.c.) kâinattaki her şeyi insan için yaratmıştır. Ancak bazılarının kullanılmasına ve tüketilmesine sınır getirmiş ve bazılarının da kullanılmasını yasaklamıştır. Bu sınırlama ve yasaklar, insanın izzetli ve onurlu bir hayat yaşaması içindir. Bünyesinde gıda teknolojisi ve gıda kontrol ve analizi bölümlerini barındırması hasebiyle ilçemizde böyle bir konferansla konuyu dikkatlerinize sunmak istedik.”

Pazarlar İlçe Vaizi Mustafa Bektaş ise şöyle konuştu:

“Gıdanın üretiminde olduğu kadar muhafazasında, taşınmasında, çeşitlendirilmesi ve sunumunda birçok yenilik ve gelişme ile karşı karşıyayız. İslam’ın her alanda olduğu gibi gıdada da birtakım esasları ve helal haram ayrımı söz konusudur. Birtakım gıdalar ve onlardan elde edilen ürünleri tüketmek noktasında dinî otoritelere başvurmak durumundayız. Gıdalarda kullanılan muhafaza edici, kıvam arttırıcı, tatlandırıcı ve benzeri katkı maddelerini incelememiz, mahiyetini bilmemiz ve bu amaçla teknik destek almak durumundayız. İki milyarı aşkın bir Müslüman topluluğu düşünüldüğünde bu alanın kaçınılmaz ve geliştirilmesi gereken büyük bir pazar olduğunu görüyoruz. Bu alanda çalışmalar yapılmakta, helal gıda sertifikasyon kuruluşları her geçen gün artmaktadır. Gıda teknolojisi programı öğrencisi olarak sizler burada öğrendiğiniz bilgileri, dinî yönüne vakıf uzmanlarla iş birliği çerçevesinde değerlendirip büyük bir pazar olan bu alanda iş imkânı ve çalışma fırsatı bulabileceksiniz. Bu noktada yapmamız gereken topluma gıda olarak sunulan her şeyin mahiyetini özelliğini katkı maddelerini bilebilecek bu eğitimi tamamlamak, helal yönünü de takip edip uzmanlardan alacağınız destekle gün geçtikçe büyüyen ve önem kazanan bu alanda yerinizi almanızdır.”

Editör: Mehmet Çalışkan