Kütahya İl Müftülüğü personeli, tüm dünyada etkisini sürdüren koronavirüs salgını konusunda halkı bilinçlendirmek, farkındalık oluşturmak ve salgının yayılmasını engellemeye yönelik çalışmalara katkıda bulunmak amacıyla koronavirüs standı kurdu.

Kurulan stantta, din görevlilerince maske, mesafe ve temizliğin önemi anlatıldı.

Müftülük personeli vatandaşlara el broşürleri ve maske dağıtımında bulundu.

Koronavirüs standını ziyaret eden Kütahya İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, vatandaşları salgın hastalık ve tedbirler konusunda bilgilendiren din görevlilerine teşekkür etti. 

Müftü Demirtaş, salgının bulaşma riskini azaltmak için tedbirlere sıkı sıkıya uyulması gerektiğini vurgulayarak, "Müftülük olarak vatandaşımıza tedbirli davranmaları konusunda hatırlatmalarda bulunuyoruz. Bu işin önemini anlatıyoruz. Çünkü bu işin içerisinde kul hakkı var. Tedbirsiz davranılarak hastalık ne yazıkki başkasına bulaştırılabiliyor. Salgına karşı tedbirli olmak dini bir gerekliliktir. Maske, mesafe, temizlik tedbirlerine uymak durumundayız." dedi.

Koronavirüsle mücadele konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla en işlek caddede stant kurduklarını belirten Demirtaş, "Burada görevlilerimiz vasıtası ile halkımıza hatırlatmalarda bulunuyoruz. Uyarıcı el broşürleri dağıtıyor ve halkımıza Diyanet İşleri Başkanlığımızın yayınlarını hediye ediyoruz." diye konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan