Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından başlatılan "1 İyilik 1 Fidan Kampanyası" kapsamında Kütahya İl Müftülüğü, TDV Kütahya Şubesi ve Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü iş birliği ile "TDV Kütahya Şubesi Hatıra Ormanı" oluşturuldu.

Kütahya Çavdarhisar İlçesi Avdan Orman İşletme Şefliği Bölgesi'nde oluşturulan fidan dikme etkinliğine Kütahya Orman Bölge Müdürü Hasan Keskin, Kütahya İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, Çavdarhisar Belediye Başkanı Halil Başer, ilçe müftüleri, TDV İl ve ilçe temsilcileri ile din görevlileri ve TDV gönüllüleri katıldı.

Koronavirüs tedbirleri eşliğinde düzenlenen etkinlik, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. 

Sonrasında konuşan Orman Bölge Müdürü Hasan Keskin, “Geçen yıl bulunduğumuz mekanda çıkan yangında 850 dönümlük bir alan yanmıştı. Bu güne kadar işletme olarak 190 bin fidan dikerek bu alanda tekrar hayat verecek çalışmalar yapıldı. Bugün dikilecek 10 bin fidanla bölgemize önemli bir katkıda bulunulmuş olacaktır. Kütahya’da kurumlarla iş birliği içerisinde ormanlık alanların artırılması için çalışıyoruz. Bu vesileyle gelecek adına yapılan bu hayırlı çalışmadan dolayı İl Müftülüğümüze ve Türkiye Diyanet Vakfımıza teşekkür ediyorum.“ dedi.

10 bin fidan toprakla buluştu

İl Müftüsü ve TDV Kütahya Şubesi Başkanı Hüseyin Demirtaş ise şumları kaydetti:

“Kainatta bulunan bütün varlıklar, yaratılış amaçlarına uygun olarak Allah Teala’yı tespih etmekte ve O’na secde etmektedirler. Rahman Suresi'ni bir çevre suresi olarak okumak mümkün. Zira Allah Teala bu surede insanlara vermiş olduğu nimetleri sayarak bizlerin dikkatini çekmektedir. Bu surede yer alan ‘Gövdeli ve gövdesiz bitkiler Allah’a secde ederler.’ ayeti ne kadar değerlidir. Bitkiler bizim secde kardeşimiz. Bitkiler Allah Teala’ya  secde ettikleri gibi bizim için istiğfar da ederler. Yine sevgili Peygamberimizin 'Yarın kıyametin kopmasını bilseniz dahi elinizdeki fidanı dikiniz!' tavsiyesi ne kadar önemli bir tavsiyedir.  Dindarlığımızın temelinde 'yaratılanı severiz yaratandan ötürü' anlayışı vardır,  sevgi vardır, çevremizle iyi ilişkiler vardır. 2020 yılında ülkemizin farklı bölgelerinde çıkan yangın sebebi ile Avrupa’da yaşayan vatandaşlarımızın dini ve milli bir hassasiyetle yardımlaşma duyguları içinde topladıkları katkıyı TDV Genel Merkezine göndermeleri neticesinde, bizler de şube olarak bu alanın ağaçlandırılmasını uygun gördük. Geçen yıl Mayıs ayında çıkan orman yangını sebebi ile ormanların kül olduğu bu alanda Kütahya Orman Bölge Müdürlüğümüzün katkıları ile Türkiye Diyanet Vakfı Kütahya Şubesi Hatıra Ormanı oluşturuyoruz. Bu sayede yaklaşık 10 bin fidan toprakla buluşacak. Bu anlamlı etkinliğe katkı sunan herkese teşekkür ediyorum.”

Konuşmaların ardından katılımcılar 10 bin fidanı toprakla buluşturdu.

Editör: Mehmet Çalışkan