Kütahya Müftülüğü bünyesinde görev yapan imam hatip ve müezzin kayyımlar, okulları ziyaret ederek öğretmenlere kitap hediye etti.

Ziyaret edilen okullarda öğretmenlerin gününü tebrik eden din görevlileri, Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarını hediye etti.

"24 Kasım Öğretmenler Günü" münasebetiyle Toki Akkent İmam Hatip ve Atatürk ortaokullarını ziyaret eden İmam-ı Azam Camii görevlileri Ali Sakin Akaba ve Abdurrahman Aydın, okul idarecileri ile öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nü tebrik etti, yanlarında getirdikleri Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarını hediye etti.

Ziyaretten dolayı çok mutlu olduklarını ifade eden okul yöneticileri ve öğretmenler ise din görevlilerine teşekkür etti.

"Öğretmenler Günü" dolayısıyla din görevlileriyle birlikte gerçekleştirilen etkinlikleri Diyanet Haber'e değerlendiren İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, "Tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyorum. İlim, varlığı Yaradan'ın ismi ile okumak ve anlamlandırmaktır. Bu ilmi yaptıran kişiler değerli muallim ve öğretmenlerimizdir." dedi.

Müftü Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Eğitim öğretim ve terbiye ilahi bir sanattır. Öğretmenin kadim kültürümüzde ismi muallimdir. Muallim, ilim öğretendir. İlmin yanında şahsiyet ve kimlik inşa eder, kimlik kazandırır. Öğrencilerini ilim ve irfan sahibi yapar. Kütahya Müftülüğü olarak bizler de din görevlilerimizle birlikte bu önemli günde çeşitli programlar gerçekleştirdik."

Editör: Mehmet Çalışkan