Diyanet İşleri Başkanlığınca Kur’an kursu öğrencilerine yönelik düzenlenen "Kur'an'ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması"nın "Ege Bölge Finali" Kütahya’da gerçekleştirildi.

Yarışmanın açılışında konuşan İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, bölge finaline ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirerek; “Sözün güzeli olarak indirilen Kur’an-ı Kerim ile hem dillerimizi hem de gönüllerimizi tezyin etmeliyiz. Kur’an-ı Peygamber Efendimize nazil olduğu şekli ile okuma, okuduğumuzu anlama, anladığımızı hayatımıza tatbik etme gayreti içerisinde olmalıyız. Kur’an talebesi oturuşu ile yürüyüşü ile farklı olduğunu hissettirmelidir. Ailesine, arkadaşlarına, çevresine ve topluma örnek olmalıdır.” dedi.

Ulu Camii’nde kız ve erkek olmak üzere iki ayrı kategoride gerçekleştirilen bölge finalinde Afyonkarahisar, Aydın, Denizli, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla ve Uşak illerinde birinci olan öğrenciler bölge birinciliği için yarıştı.

Komisyon üyelerinin değerlendirmesi sonucu erkekler kategorisinde yarışmaya Kütahya’yı temsilen katılan Kütahya Emir Sultan Kur’an Kursu öğrencisi Furkan Süngü birinci, İzmir’den Muhammed Altunbağ ikinci ve Manisa’dan Ali Ekber Yitiz üçüncü oldu.

Kızlar kategorisinde ise yarışmaya İzmir’i temsilen İzmir Bölge Yatılı Kız Kur’an Kursu öğrencisi Meryemnur Yavuz birinci, Kütahya’dan Hilal Cengiz ikinci ve Manisa’dan Rumeysa İrem Sezer üçüncü oldu.

Yarışmada dereceye giren öğrenciler İl Müftülüğü tarafından çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

Editör: Mehmet Çalışkan