Türkiye Diyanet Vakfı Kütahya Şubesi ile Kütahya Hava Er Eğitim ve Tugay Komutanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında yapımı devan Mehmetçik Camii inşaatı hızla yükseliyor.

Kütahya’da 29 Haziran 2020 yılında Hava Er Eğitim ve Tugay Komutanlığında yapımına başlanan ve 2 bin kişinin ibadet edebileceği Mehmetçik Camii’nin inşaatı devam ediyor.

Kütahya Valisi Ali Çelik, Kütahya Valiliği, Kütahya Hava Er Eğitim ve Tugay Komutanlığı, İl Özel İdaresi, Türkiye Diyanet Vakfı Kütahya Şubesi ve hayırseverlerin desteğiyle yapımı devam eden Mehmetçik Camii’nin inşaatında incelemelerde bulundu ve gelinen aşama hakkında bilgiler aldı.

Vali Çelik’e Kütahya Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Necati Gündüz, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Murat Kırbaç, İl Emniyet Müdürü Necmettin Koç, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Koyak ile İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş eşlik etti.

Mehmetçik Camii’ne bugüne dek 2 milyon TL harcama yapıldığını söyleyen Çelik, “Hayırsever iş insanlarımızın ve vatandaşlarımızın çok ciddi katkıları oldu. Şeker Fabrikası, hayırsever iş insanlarımız Ali Kılınç, Rıza Güral, Ahmet Acar ve Mehmetçiklerimiz de destekte bulundu. Katkıda bulunan tüm hayırseverlerimize şehrim adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Katkıda bulunmak isteyen hayırseverlerimizin desteğini bekliyoruz

Ağustos ayında tamamlanması planlanan caminin bitirilmesi için hayırseverlere destek çağrısında bulunan Vali Ali Çelik konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:
“İbadethaneler milletlerin alanlarıdır ve hayırseverlerin katkısıyla hizmete sunulur. Kütahya olarak Mehmetçiğimize sahip çıkmamız lazım. Bunun bir göstergesi de bu cami olacak inşallah. Mehmetçik Camimizin bir an önce tamamlanarak ibadete açılması için katkıda bulunmak isteyen vatandaşlarımızın ve iş insanlarımızın Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla desteğini bekliyoruz” diye konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan