Tavşanlı İlçe Müftülüğü liseler arası şiir okuma yarışması düzenledi.

Yarışmaya katılan öğrenciler Mehmet Akif Ersoy’un “Çanakkale Şehitlerine” isimli şiirini en güzel okuyabilmek için mücadele etti.

“Milletin Sesi Mehmet Akif” teması ile “12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” münasebetiyle Müftülük Toplantı Salonu'nda gerçekleştirelen yarışmada Tavşan'da eğitim gören 19 lise öğrencisi katıldı.

Komisyonun yaptığı değerlendirme sonucunda Tavşanlı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinden Sümeyye Hanne Ködör birinci,  Sena Özkılıç ikinci, Tavşanlı Anadolu Lisesinden Adem Aydın ise üçüncü oldu.

Tavşanlı İlçe Müftüsü Hüseyin Aksoy, yarışmanın ardından yaptığı konuşmasında, "18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 104. yıl dönümü münasebetiyle düzenlediğimiz milli şairimiz merhum Mehmet Akif Ersoy'un ‘Çanakkale Şehitlerine’ şiirini en güzel okumak için yarışan gençlerimizi tebrik ediyorum. Bu yarışmanın kaybedeni yoktur, hepsi güzel okudu. Hepsi ‘Asım'ın nesli’ olarak yetişiyor inşallah. Katılan tüm öğrencilerimizi canı gönülden kutluyorum. Birinci olan öğrencimiz 22 Mart 2019 günü ilçemizi Kütahya'da yapılacak yarışmada temsil edecek." dedi.
Yarışmanın sonunda dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edilirken yarışmaya katılan bütün öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Editör: Mehmet Çalışkan