Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı geçtiğimiz günlerde Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın da katıldığı bir programla, Yemen halkı için yardım kampanyası başlatmıştı.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının yardım kampanyasına en anlamlı destek, Türkiye genelinde hizmet veren 4-6 yaş grubu Kur’an kursu öğrencilerinden geldi.

Bu kapsamda Kütahya Hacı Nuriye Koçak 4-6 Yaş Kur’an Kursunda öğrenim gören minik gönüller, Yemen halkına destek olmak amacıyla başlatılan yardım kampanyasına, ebeveynleri tarafından kendilerine verilen harçlıklarını bir araya getirerek destek oldular.

Kur’an Kursu Öğreticisi Filiz Uyanıker ile birlikte İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar’a topladıkları yardım paralarını teslim eden minik öğrencilere Müftü Hazırlar çikolata ikram ederek teşekkür etti.

Yemen’e bir yardım haberi de Gediz İlçe Müftülüğüne bağlı Fatih Camii 4-6 Yaş Kur’an Kursundan geldi.

Minikler, Yemenli arkadaşlarına destek olmak amacıyla kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarını verdiler.

Kur’an Kursu Öğreticileri Sevim Kara ve Sabriye Gençkal nezaretinde Gediz İlçe Müftülüğüne gelen öğrenciler, topladıkları 1.680,00 TL yardımı Yemen’e ulaştırmak üzere Gediz İlçe Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Gediz Şubesi Başkanı Nurullah Koçhan’a teslim ettiler.

“İyiliğin çoğalması adına miniklerin yaptığı yardımın çok değerli olduğunu” ifade eden Gediz Müftüsü Koçhan, yardım kampanyasına verdikleri destekten dolayı miniklere, velilerine ve hocalarına teşekkür etti.

Editör: Mehmet Çalışkan