Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayınlanan "İl Müftüleri Kararnamesi" kapsamında Kütahya İl Müftülüğüne atanan Hüseyin Demirtaş, düzenlenen törenin ardından görevine başladı.

Kütahya İl Müftülüğü Gençlik Merkezinde koronavirüs tedbirlerine riayet edilerek düzenlenen törende, Kütahya İl Müftülüğüne atanan Hüseyin Demirtaş, görevi Dr. Hüseyin Hazırlar'dan devraldı.

Devir teslim töreninde konuşan Dr. Hüseyin Hazırlar, Kütahya’ya gelmekten, Kütahya hizmet etmekten büyük bir mutluluk duyduğunu dile getirerek şunları kaydetti.

“İnsanın şehirlerden yana, mesai arkadaşlarından yana nasibi vardır. Üç yıldır görev yaptığım şehirde, aşkla şevkle heyecanla kalbimiz mutmain bir şekilde görev yaptık ve görevimizi de yeni il müftümüze huzur içerisinde teslim ediyoruz. Bulunduğumuz yerde yüz akı ile hizmet etmek büyük bir nimettir. Bu vesile ile bu hayırlı hizmetlerde bize destek olan herkese teşekkür ediyorum. İlimize atanan Hüseyin Demirtaş Hocamıza da başarılar diliyorum.’’

Her görev değişiminin bir hicret olduğunu belirten Kütahya İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş ise “Bu teşkilatın her kademesinde görev yapan teşkilat mensuplarımıza, din hizmetlerini destekleyen hayırseverlere teşekkür ve muhabbetlerimi sunuyorum. Hedefimiz topluma din hizmetleri sunmakla birlikte, birlik beraberlik ve kardeşlik ruhumuzu da geliştirmektir. Görevini özveri ile yapan adil, dürüst ve çalışkan idareciler muhacir ruhludur. Biz Kütahya’ya muhacir olmaya geldik. Bizler muhacir olursak inanıyorum ki Kütahya bizlere ensar olacaktır. Kuruluş ve kurtuluşun şehri olan Kütahya’ya hizmet etmenin, bu güne kadar yapılan hizmetleri daha da ileri götürmenin gayreti ve heyecanı içinde olacağım. Başta meslektaşım Dr. Hüseyin Hazırlar hocam olmak üzere, müftülük personelimize Kütahya’ya hizmet eden herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından Dr. Hüseyin Hazırlar, Kütahya İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş’a cübbe ve sarığını giydirdi.

Editör: Mehmet Çalışkan