Dumlupınar Spor Salonu’nda düzenlenen ve halkın yoğun ilgi gösterdiği hafızlık icazet merasimi Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'nda dünya birincisi olan Fatih Cami İmam Hatibi Bünyamin Topçuoğlu’nun Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
 
“Kur’an-ı kerim’e var gücüyle hizmet etmiş neslin mirasçılarıyız”
 
Hafızlık icazet merasiminde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti katılımcılarla paylaşan Vali Dr. Ömer Toraman hafızları, ailelerini ve Kur’an öğreticilerini tebrik etti. Türk milletinin İslamiyet’e ve Kur’an-ı Kerim’e çok büyük hizmetlerde bulunduğunu belirten Vali Dr. Ömer Toraman, “Üç kıtada, üç denizde i'la-yı kelimetullahı ulaştırmak için var gücüyle gayret göstermiş bir milletin mirasçılarıyız. Milletimiz kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’e her zaman hizmet etmiş, hizmet etmeye gayret göstermiştir. Bugün kardeşlerimiz de Kur’an-ı Kerim’e hizmet yolunda onu zihinlerine ve gönüllerine hıfz ederek muhafaza altına aldılar. Kendilerini, aileleri ve hocalarını tebrik ediyoruz. İnanıyorum ki hocaları bu yüce emaneti nasıl onlara aktardıysa onlar da kendilerinden sonra gelecek olan kardeşlerine bu emaneti teslim edecekler” diye konuştu.

“En çok duygulandığım, en çok feyiz aldığım, kalbimin en çok rahmete gark olduğu meclisler Kur’an meclisleridir” 
 
Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç yaptığı konuşmada hafızlığın önemini vurgulayarak; “Bu kardeşlerimiz sadece kendi hanelerine bereket ve huzur getirmediler, sadece kendilerine Rahmet ve Bereket oluşturmadılar; Bu kardeşlerimizin yaşadıkları evleri bereket ve huzur doldu, onların yaşadıkları mahalle, onların yaşadıkları sokaklar, onların yaşadıkları şehir adeta harap olmaktan kurtulmuştur. Peygamber efendimiz (s.a.s.)’in uygulamalarına baktığımızda da hafızlara veya Kuran-ı Kerimi daha iyi bilenlere ayrıcalık tanıdığını görürüz; Yemen’e Vali gönderilecek efendimiz henüz 23 yaşındaki Muaz b. Cebeli tercih ediyor Kuran-ı kerimi daha iyi bildiği için” diye konuştu

“Bu emaneti hayat boyu taşımanın onur ve gururunu yaşayacaklar”

Hafızlık İcazet merasiminde kısa bir konuşma yapan Kütahya İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar; Bir kimsenin Hafız evladı olması bir şeref, hafız gelini olması bir şeref, hafız kardeşi olması bir şereftir. Hafızlık Kur’an kurslarımızın olması bizim için ayrı bir bahtiyarlık. Kütahya halkımız yapılan Kur’an hizmetlerine desteklerini hiçbir zaman esirgemedi ve sahip çıktı. Bu gün bu desteklerin neticesine hep birlikte şahit olmaktayız. İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, konuşmasına desteklerinden dolayı başta Vali olmak üzere tüm Kütahya halkına teşekkür ederek son verdi. 

Hafızlık icazet merasimi hediyelerin ve hafızlık belgelerinin takdim edilmesi ile sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan