Kütahya İl Müftülüğü, “Gönül Kütüphanemiz” projesine destek olmak amacıyla kermes düzenledi.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Gönüllü Koordinatörlüğü, “Gönül Kütüphanemiz” projesiyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri başta olmak üzere ilkokul, ortaokul ve liselere kütüphane kuruyor.

Bu kapsamda Kütahya İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Kütahya Şubesince yardım kermesi düzenlendi.

Sevgi Yolu’nda düzenlenen kermesin açılışında konuşan İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, Kur'an-ı Kerim'de iyiliğin karşılığının ancak iyilik olduğu ifade edildiğini belirterek, kermesten elde edilecek gelirin Anadolu’nun dört bir yanında okul kütüphaneleri kurulması için kullanılacağını söyledi.

İslam dininin sosyal adaleti ve barışı, toplumsal dayanışmayı sağlamaya yönelik hayır yapma, sadaka verme gibi prensiplere son derece önem verdiğini belirten Müftü Demirtaş, “Bu konudaki dini emir ve tavsiyeler başkalarını kendisine tercih eden, toplumun menfaatlerini ön planda tutan, diğerkam bir insan tipinin geliştirilmesini hedeflemektedir. Kur’an-ı Kerim’de birçok ayet-i kerimede hayır yapmak ve sadaka vermek konusunda emir ve teşvikler yer almaktadır. Bizler de Kütahya Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Kütahya Şubesi olarak ülkemizin farklı illerindeki okullara kütüphane kurmak ve hayri hizmetler için kermes düzenledik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan