Kütahya İl Müftülüğü, “10-16 Mayıs Engelliler Haftası” dolayısıyla vefat eden engelli vatandaşlara yönelik “Mevlid-i Şerif ve Dua Programı” düzenledi.

Musab Bin Umeyr Camii’nde düzenlenen programda Kur'an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okundu.

Programa İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Halil Gök ve engelli vatandaşlar katıldı.

Burada bir konuşma yapan İl Müftüsü Demirtaş, “Engelliler Haftası'nı tebrik ediyorum. Engellilik toplumumuzun bir gerçeği. Engelli olsun ya da olmasın güzel dinimiz İslam, insana çok önem verir. Allah, insanların suretlerine bakmaz, amellerine bakar. Bu bağlamda bizler de engellilere çok değer vermeliyiz. 2022 Yılı Engelliler Haftası'nda Müftülük Külliyemizi engelli erişimine uygun hale getirdik. Engelliler için izli yol, asansör, abdest alma, namaz kılma yeri ve işitme engelliler için kurs imkanı sağladık. Unutulmamalıdır ki imkan verildiği müddetçe hiçbir engel, engel değildir.” dedi. 

Ayrıca İl Müftülüğü ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından tedarik edilen tekerlekli sandalyeler cami görevlilerine teslim edildi. 

Programın ardından katılımcılara ikramlarda bulunuldu.

Editör: Mehmet Çalışkan