Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, insanlığın günümüzde pek çok sorun ve sıkıntılarla karşı karşıya kaldığını ifade ederek şöyle devam etti:

“İnsanoğlunun iki büyük problemi bulunmaktadır. Birincisi unutmak, ikincisi uzaklaşmaktır. Her geçen gün Rabbimizi, kalbimizi, yaratılış gayemizi ve kendimizi unutuyoruz.  Rabbimizden, kendimizden, mümin kardeşimizden, ümmetin emaneti olan yetim kardeşimizden uzaklaşıyoruz. Kurban ibadeti, işte bu unuttuğumuz ve uzaklaştığımız önemli değerleri bize hatırlatmak için, her şeyden önemlisi bizi Rabbimize ve kardeşlerimize yaklaştırmak için önemli bir fırsattır.”

Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç ise şunları kaydetti:

“Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfımız, dünyanın ihtiyaç duyulan her yerine dil, din, ırk, mezhep, meşrep, farkı gözetmeksizin yardım elini hep uzatmıştır ve inşallah uzatmaya da devam edecektir. Başkanlığımız ve Vakfımız, milletimizin kurban vekâletlerini, emanet bilinciyle ve büyük bir hassasiyetle yürütmekte, dinimizin esaslarına uygun olarak, güven ve emanete riayet şiarıyla yerine getirmektedir. Kurbanlar, vekâlet sahiplerinin isimleri tek tek okunarak bizzat Diyanet İşleri Başkanlığımız görevli ve gönüllüleri nezaretinde yerine getirilmektedir. Kurban ibadeti, yardımlaşma ve dayanışma ruhu ile bayram sevincini her eve, dünyanın farklı coğrafyalarına ve ülkemizdeki muhtaçlara taşıyarak birlik ve beraberliğimize, kardeşlik ve muhabbetimize güç katmaktadır. Kurban, adını bile duymadığımız ülkelerde hiç görmediğimiz ve tanımadığımız kardeşlerimize uzattığımız bir yardım eli olmakta, onlarla gönüllerimizi ve dualarımızı buluşturmaktadır.”

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu’nda gerçekleşen toplantıya Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç,  Kütahya İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, müftü yardımcıları, ilçe Müftüleri ve din görevlileri katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan