Kütahya'da hafızlığını tamamlayan öğrenciler için düzenlenen icazet merasiminde konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman Tıraşçı, hafızlık müessesesinin Peygamberimizden beri sürdürüldüğünü hatırlattı.

Kur'an-ı Kerim'in kıyamete kadar muhafaza edileceğini vurgulayan Tıraşçı şöyle devam etti:


"Kur'an-ı Kerim'in ayetleri sadece Peygamberimiz zamanındaki insanlara indirilmemiştir. Yüce kitabımız kıyamete kadar Cenab-ı Hakk'ın vaadiyle muhafaza edilecektir. Kur'an birtakım vasıtalarla muhafaza edilecektir. Buradaki hafızlığını tamamlayan evlatlarımız, Kur'an'ın muhafaza edilmesine vasıta olmuş olacaklar. Kur'an'ın hıfz edilmesi, kitabi olduğu kadar zihinlerde hıfz edilmesi yoluyla olur. Peygamber Efendimizden başlamak üzere Kur'an-ı Kerim'i başından sonuna ezberleyerek hafız olma şerefine ermiş yüz binlerce, milyonlarca insan var. Bu durum, Kur'an-ı Kerim'in mucizevi yönlerine işaret eden önemli hususlardan bir tanesidir. Kur'an'ı ezberlemek en büyük nimetlerden birisidir."

Tıraşçı, Kur'an-ı Kerim'in, okunup anlaşılması ve hükümleriyle amel edilmesi gereken bir rehber olduğuna işaret ederek "Kur'an'a saygı, onu duvara asmak değildir. Onu duvarda asılı tutmaktan daha çok elimize alıp okumak, hükümleriyle amel etmek, güzel okuyan insanları da dinlemektir. Taha suresindeki ayette Rabbimiz 'Her kim de benim zikrimden yüz çevirirse, mutlaka ona dar bir geçim vardır. Bir de onu kıyamet gününde kör olarak haşrederiz.' buyuruyor." ifadelerini kullandı.

Kütahya Müftülüğüne bağlı Kur'an kurslarında hafızlığını tamamlayan öğrencilere hediyeleri ve hafızlık belgeleri takdim edildi.

Programda Kur'an’ı güzel okuma  yarışması dünya birincisi Ferruh Muştuer tarafından Kur'an-ı Kerim tilaveti sunuldu. 

İcazet merasimine, Kütahya Valisi Ömer Toraman, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan