Konferansta kısa bir konuşma yapan İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, "İslam’ın esasını teşkil eden Kur’an'ı, Peygamberimizin sünnetinden ayrı düşünmenin mümkün olmadığını" dile getirerek, “Kur’an bize imanı ve yalnızca Allah’a kul olmayı emretmişken sünnette imanın hakikatlerini öğretmiştir." dedi.

Müftü Hazırlar şöyle devam etti:

“Peygamberimiz asla heva ve hevesine uymamış, vahye uygun bir hayat yaşamıştır. Hz. Peygamber'in sünneti her zaman Müslüman toplumlarda inanç ve uygulama birliği sağlamış ve Müslümanların ortak davranış biçimi sergilemelerini mümkün kılmıştır. Kur'an’ın, Müslümanların ulaşmasını istediği hayırlı ve vasat ümmetin tecellisi ancak Hz. Peygamber'in sünneti ile mümkün olmuştur.”

“Kur’an ve Sünnet Bütünlüğü” konulu konferansını sunan İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halis Aydemir ise eğitimin sadece yazı ile mümkün olmadığını, Allah'ın (c.c.) din öğretimini peygamberlerin vasıtasıyla yaptığını belirterek, “Allah (c.c.) dinini kendi katından elçisi aracılığıyla hayata indirmiştir. Bir şey hayattan çekildiği zaman zihinlerden de çekilir. Kur’an ile sünnet bir bütündür." ifadesini kullandı:

diyanet haber

Prof. Dr. Halis Aydemir  şöyle devam etti:

"Kur’an ile sünnetin arasını ayırmaya çalışmak, tehlikeli bir oyundur, bu oyunun dâhili ve haricî destekçileri vardır. İşin özünde Cenab-ı Allah’ın öğrettiği din vardır. Bu dini tahrip etmek kimsenin hakkı da haddi de değildir. İslam medeniyetlerinin temeli Kur’an ve sünnet üzerine kurulmuştur.”

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Salonu'nda düzenlenen Konferansa Dumlupınar Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi dekanı Prof. Dr. Halis Aydemir, İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, müftü yardımcıları ve din görevlileri katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan