Kütahya Müftülüğünce Kütahya Yesevi Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Öğrenci Yurdunda “Peygamberimiz ve Gençlik” konulu konferans düzenlendi.

Denizli Müftü Ahmet Hulusi Efendi Eğitim Merkezi Müdürü Dr. Mustafa Acar’ın konuşmacı olarak katıldığı konferansa İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, KYK İl Müdürü Feyzullah Gayret, din görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Konferansın açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar: “Bütün değerlerin, bir arada yaşamanın, güzel ahlakın ve erdemin en güzel örneği Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s.) Mustafa’dır. Onun hayatını bütün yönleriyle en güzel şekilde öğrenmeye ve yaşamaya muhtacız. Zira o tanınmadan, dostluk ve vefa bilinemez. O anlaşılmadan geleceğimizin teminatı gençlerimiz anlaşılamaz.” dedi.

Ardından “Peygamberimiz ve Gençlik” konulu konferansa geçildi.

Dr. Mustafa Acar konferansında, Allah’ı ve Peygamberi (s.a.s.) sevmenin onları tanımakla mümkün olduğunu belirterek şöyle devam etti:

“Dünyada Hz. Peygamber (s.a.s.) kadar hakkında eser yazılmış başka bir insan yoktur. Hz. Peygamber’in (s.a.s.) doğru anlaşılması hususunda öncelikli adım, onun hayatının ve faaliyetlerinin sahih bilgilerden istifadeyle ortaya konulmasıdır.”

Konferansın ardından din görevlileri öğrencilere ilahiler okudu.

Öte yandan Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman, İl Müftülüğü tarafından yapımı devam eden Diyanet Gençlik Merkezinde incelemelerde bulundu.

Diyanet Gençlik Merkezi inşaatını yerinde inceleyen Vali Toraman, İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar'dan çalışmaların son durumu hakkında bilgi aldı.

Müfttü Hazırlar, Diyanet Gençlik Merkezini kısa sürede açmayı planladıklarını kaydetti.

Editör: Mehmet Çalışkan