Kütahya Valiliği himayesinde Dumlupınar Üniversitesi ve Kütahya İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu iş birliğinde dezavantajlı çocuk ve gençlere yönelik "Her Çocuk Masumdur" adlı proje hayata geçirildi.

Diğer kamu kurum ve kuruluşlarının da destek verdiği projenin, Kütahya merkezde bulunan 20 farklı mahallede 12 ay boyunca devam edeceği belirtildi.

Proje ile dezavantajlı çocuklara destek olmak, onları bu dezavantajlı durumdan kurtarıp maddi manevi destek olmak amaçlanıyor.

Proje kapsamında görev alacak personele yönelik "Eğitimci Eğitimi Semineri" düzenlendi.

Aynı zamanda prıjenin tanıtımının da yapıldığı seminer, Vahit Paşa Yazma Eser Kütüphanesi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

Toplantının açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, projenin Türkiye’de bir ilk olduğunu belirterek, "İl Müftülüğü, kamu kurum ve kuruluşları ile projeyi yürütecek olan Kütahya Din Görevlileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği çok hayırlı bir işe imza attı." dedi. 

"Her çocuğun İslam fıtratı üzerine ve masum olarak dünyaya geldiğini" vurgulayan İl Müftüsü Demirtaş, "Toplumun huzuru bireyin huzurudur. Çocuklar, zihinsel ve psikolojik olarak yetişkinlerden farklı özellikler göstermeleri sebebi ile daha çok manevi desteğe ihtiyaç duyar. Toplumu din konusunda aydınlatmak, onlara rehberlik etmek gibi önemli bir görevi üstlenen Başkanlığımız ve müftülüklerimiz, bireyin doğumundan ölümüne kadar olan süreçte iyi gününde de kötü gününde de yanında olma gayreti içerisindedir." ifadelerini kullandı.

"Her Çocuk Masumdur" adlı proje ile dezavantajlı çocukların bu duruma düşmelerine sebep olan etmenler tespit edilerek ihtiyaçları belirlenecek.

Projede görev alacak din görevlilerine, Dumlupınar Üniversitesi öğretim üyeleri ve uzman psikologlar tarafından çeşitli seminerler verilecek.

Bir yıl süreyle uygulanacak projede hedef, dezavantajlı bireylerin tekrar topluma uyum sağlamalarına yardımcı olmak.

Editör: Mehmet Çalışkan