Kütahya İl Müftülüğü, 4-6 yaş grubu Kur’an kursu öğrencilerinin katılımıyla fidan dikme etkinliği düzenledi.

Kaynarca Köyü Şehit Selman Çelik Hatıra Ormanı'nda gerçekleştirilen etkinliğe Kütahya İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, İl Müftü Yardımcıları Tuğba Anatoprak ve Mehmet Arslaner ile 450 4-6 yaş Kur’an kursu öğrencisi ve öğrencilerin velileri katıldı.

Etkinlikte yüzlerce badem fidanı çocukların elinden toprakla buluştu.

“Her Çocuk Bir Fidandır” kampanyasının sevincini yaşadıklarını kaydeden İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar: “Fidan dikme etkinliğinin 4-6 yaş grubu yavrularımızın kalbinde şefkati ve merhameti uyandırarak çocuklarımızda çevre bilinci oluşturacağına inanıyoruz. Yavrularımız kendi elleriyle fidanları toprakla buluşturacaklar ve böylelikle 'Her Çocuk Bir Fidandır' projesini gerçekleştirmiş olacağız.” dedi.

Fidan dikme etkinliğine katılan velilere teşekkür eden İl Müftüsü Hazırlar: “İnşallah bu programımız çocuklarımızda, nesillerimizde ağaç ve çevre bilincinin oluşmasına katkıda bulunur. Bizler 'Kıyametin kopacağını bilsen dahi elinde bir fidan varsa onu dik.' buyuran Peygamberin ümmetiyiz.” ifadesini kullandı.

İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar’ın konuşmasının ardından etkinliğe katılan öğrenciler, Şehit Selman Çelik Hatıra Ormanı’na fidan dikimi gerçekleştirdiler.

Fidan dikim etkinliği sonrasında tüm öğrenciler şehit Selman Çelik’in kabrini ziyaret ederek dua ettiler.

Etkinlikte çocukları yalnız bırakmayan şehit Selman Çelik’in babası Süleyman Çelik, "Her Çocuk Bir Fidandır" etkinliğinin şehidin isminin verildiği hatıra ormanında gerçekleştirilmesinden dolayı İl Müftülüğüne teşekkür etti.

Editör: Mehmet Çalışkan