Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve Tefsir Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Akpınar’ın konuşmacı olarak katıldığı konferans sala ve Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başladı.
 
Açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar; “Allah Rasulü (s.a.s.) şefkat ve merhamet sahibiydi. Cenab-ı Hakk’ın gönderdiği bir uyarıcı ve müjdeleyiciydi. O, aynı zamanda “neredeyse kendini helak edeceksin” ikazına muhatap olacak kadar bize, ümmetine düşkün bir peygamberdi. Tebliğ ettiği evrensel mesajlarla insanlığı aydınlatan bir kandildi. Bugün Efendimizi (s.a.s her yönüyle tanımaya ve o’nun rahmet yüklü mesajlarını anlamaya her zamankinden daha fazla muhtaç olduğumuz bir dönemi yaşıyoruz” dedi.

"Diyanet İşleri Başkanlığımızın bizlere koymuş olduğu bir hedef var"

Günümüzde gençleri çağın tehlikelerinden, boşluktan ve o boşluğu doldurma fırsatı kollayan istismarcılardan korumak için Diyanet İşleri Başkanlığı’nın önemli çalışmalar yaptığını ifade eden Hazırlar; “Bu bağlamda Diyanet İşleri Başkanlığımızın bizlere koymuş olduğu bir hedef var. Gençlerimizle artık daha yakın diyalog içerisinde olacağız. Bu bağlamda “Diyanet Gençlik Merkezi” ihdas ediyoruz. 30 Kasım itibariyle inşallah bu gençlik merkezinin açılışını gerçekleştireceğiz. Bu mekan, gençlerimizin güvenle gelebileceği, dini, ilmi, fikri söyleşiler, sohbetler dinleyebilecekleri, çay içebilecekleri, ders çalışıp kitap okuyabilecekleri temiz, nezih bir ortam olacak inşallah.” dedi.

“Hedefimiz hiçbir ayrım gözetmeden her gencimize ulaşmaktır"

Müftü Hazırlar, konuşmasını; “Hedefimiz hiçbir ayrım gözetmeden her gencimize ulaşmaktır. İslam’ın o evrensel mesajıyla gençlerimizi buluşturmak ve böylelikle onların tertemiz gönül dünyalarını istismar edenlere dur demek olacaktır. Rabbim bu konuda hepimizi muvaffak eylesin. Cenabı-ı Hak gençlerimizi, din, vatan, ezan, bayrak gibi mukaddes değerler ile bezenmiş bir nesil olarak yetiştirmeyi hepimize nasip eylesin” diyerek tamamladı.

“Peygamberimiz ve Gençlik" konulu sinevizyon gösterimi ve Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrenci korosunun seslendirdiği ilahi dinletisinin ardından konferansa geçildi.
 
Daha sonra kürsüye gelen Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve Tefsir Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Akpınar’ın verdiği ve ilgiyle takip edilen “Peygamberimiz ve Gençlik” konulu konferansın ardından gül takdimi ile program sona erdi.

Hezar Dinari Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansa Kütahya Valisi Dr. Ömer TORAMAN, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, DPÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halis AYDEMİR, Kütahya İl Müftüsü Hüseyin HAZIRLAR, daire müdürleri, STK temsilcileri, din görevlileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan