Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan konferansın açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, “İnsanlığa sunabileceğimiz, medeniyetimizin güzelliklerini sonraki nesillere aktarabileceğimiz en önemli kurum aile kurumudur. Bizi biz yapan değerlere sahip çıktığımız zaman, aile yuvalarımız cennetin yeryüzündeki şubeleri olacaktır. Ailemizde huzuru, sevgi ve merhameti inşa edebilmek için Allah Resulü bizler için en güzel örnektir. Efendimizin inşa ettiği o muhteşem yuvaya bizim medeniyetimiz, ‘huzurun hâkim olduğu ev anlamında’ hane-i saadet demiştir. Bu sebeple Peygamber Efendimizin örnekliğinden alacağımız çok şey var.” dedi.

“Peygamberimiz ve Aile” konulu konferansını sunmak üzere kürsüye davet edilen Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen ise şöyle konuştu:

“Dünyadan maksat, cenneti kazanmaktır. Dünyadan maksat, elbette ki Allah’ın (c.c.) rızasını kazanmaktır. Önümüzde ebedi bir hayat var. Ahiret âlemi için hazırlığımızı bu dünyada yapmamız gerekiyor. Kur’anî yaşantıyı hayatımızın merkezine ne zaman koyacak, ne zaman Kur’an’la nefes alıp, Kur’an’la nefes vereceğiz?”

Evliliğe adım atarken doğru soruyu sormak gerektiğini ifade eden Dr. İşliyen şöyle devam etti:

“El ele, yürek yüreğe yolculuğa çıktığım bu delikanlı, bu hanım kızla cennete ulaşır mıyım, ulaşamaz mıyım? Bu soruya cevap aramamız gerekir. Dünya ve ahiret saadetini elde edebilmek için cennet arkadaşı olacak eşler aramalıyız. Cennet arkadaşı olacak eşler bulmalıyız. Kendimiz de eşlerimiz için cennet arkadaşı olmalıyız.  Eşlerimizin değerini bilmeli, onların Allah’ın bir emaneti olduğunu unutmamalıyız.”

Konferansın ardından katılımcılara gül takdim edildi.

Hezar Dinari Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen, İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, daire amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve din görevlileri katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan