Kütahya Merkez Dörtdirekli Camii yanında yapımı tamamlanan Gençlik Merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Açılışa Kütahya Valisi Ali Çelik, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, İl Jandarma Komutanı J. Kıd. Alb. Murat Kırbaç, Emniyet Müdürü Necmettin Koç, İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş ve daire amirleri ile vatandaşlar katıldı.

Kur’an’ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Kütahya Valisi Ali Çelik ve Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, İl Müftülüğünün gençlere yönelik yaptığı çalışmaları memnuniyetle takip ettiklerini belirterek, müftülük hizmetlerinin yürütülmesinde emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Kütahya genelinde müftülük ve diğer kurumların çok sayıda gençlik merkezi ve okuma salonları olduğunu belirten İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş ise "Müftülük olarak her yaş grubuna hizmet edecek çalışmalar yürütüyoruz. Gençlik merkezleri de müftülük hizmet alanlarımızdan birisidir. Her mahallemizde gençlerin bir araya gelip sohbet edeceği, sportif aktiviteler yapacağı, kitap okuyup kültürel anlamda kendini geliştireceği ve ibadetlerini yapacağı mahalle bazlı gençlik merkezleri ve kitap okuma mekanlarına ihtiyaç var. Gençlere hizmet edeceğimiz mekanların sayısını artırmak için çalışıyoruz." dedi.

Konuşmaların ardından yapılan dua ile Dörtdirekli Camii Gençlik Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi.

Editör: Mehmet Çalışkan