Diyanet işleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, bir dizi program için geldiği Kütahya’da Valilik ve il müftülüğünü ziyaret etti.

İlk olarak Kütahya Valisi Ali Çelik’i ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Valilik Şeref Defterini imzaladıktan sonra Kütahya’da yapacağı programlar hakkında konuştu.

Vali Çelik ise Başkan Erbaş’a ziyareti için teşekkür etti.

- İl müftülüğü ziyareti

Valilik ziyaretinin ardından il müftülüğüne geçen Başkan Erbaş, Müftü Hüseyin Demirtaş’tan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Erbaş, hayırlı hizmetlere destek olanlara dua ettiklerini belirterek, Diyanet İşleri Başkanlığının toplumun her kesimine dini ve hayri hizmetleri ulaştırmak için çalıştığını söyledi.

- Topluma önder olan görevlilerimizin artması için gayret ediyoruz

Sahada çalışan görevlilerin yeteneklerini geliştirmek için çeşitli seminerler düzenlediklerini ifade eden Başkan Erbaş, "Personelimizi çağın ihtiyaçlarına göre yetiştirmeye gayret ediyoruz. Görev yaptıkları alanda hizmetleri ile öne çıkan camisinde, Kur’an kursunda yaptıkları ile topluma örnek ve önder olan görevlilerimizin sayısının artması için onları teşvik ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Camilerin sadece namaz kılınan mekanlar olmadığının altını çizen Erbaş, "Öğrencilerin camiye gelmesini sağlamak için camisini çiçek bahçesine çeviren görevlimiz olduğu gibi camisinin yanında aş evi açan, camisinin alt katını kursa çeviren görevlilerimiz de var. Bu durum bizi son derece mutlu ediyor." dedi.

İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş ise müftülük külliyesinin 2018 yılında temellerinin atıldığını, yaklaşık üç yıl gibi kısa sürede tamamlanarak halkın hizmetine sunulduğunu ifade etti.

Külliyenin toplumun her kesimine hitap edecek özelliklere sahip olduğunu dile getiren İl Müftüsü Demirtaş, sözlerine şöyle devam etti:

"Külliyemiz hayırsever halkımız ve fedakar din görevlilerimizin katkısı ile kısa sürede tamamlandı. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Külliyemizde müftülük hizmet birimi, kitap kafe, gençlik merkezi, cami, Kur’an kursu, Diyanet Vakfı şubesi gibi toplumumuzun her kesimine hizmet sunacak birimler yer almaktadır."

Başkan Erbaş’a ziyaretleri esnasında, Milletvekili Ceyda Çetin Erenler, İl Emniyet Müdürü Necmettin Koç, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Murat Kırbaç, Evliya Çelebi Eğitim Merkezi Müdürü Fatih Karazeybek eşlik etti.

Editör: Mehmet Çalışkan