Kütahya’da "Türkiye Diyanet Vakfı 2021 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım ve İstişare Toplantısı" düzenlendi.

İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Kütahya Şubesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç konuşmacı olarak katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş ile İl Müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, şube müdürleri, vaizler ve din görevlileri de hazır bulundu.

Çavdarhisar Müftüsü Erkan Aksu’nun Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından toplantının açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Demirtaş, "Türkiye Diyanet Vakfı 2021 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu ve Kütahya’da yürütülen kurban hizmetleri hakkında bilgi verdi.

Programa konuşmacı olarak katılan Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç ise Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfının birlikte yürüttüğü kurban kesim organizasyonunun, İslam coğrafyasında mazlumların umudu haline geldiğini kaydetti.

Dinç, "Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfı, 'Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş' temasıyla mazlum ve muhtaç insanların yüzünü güldürmek amacıyla bu organizasyonu yıllardır devam ettiriyor. Her yıl yurt içinde ve yurt dışında artarak devam eden vekalet yoluyla kurban kesimi, yeryüzündeki mazlumların umudu oldu. Kurbanın eti de kanıda Allah’a ulaşmaz, ancak kulun takvası Allah’a ulaşır. Her ibadette olduğu gibi kurban ibadetinde de ihlas ve takva önemlidir. Özellikle yurt dışında kesilen ve dağıtılan kurban hisselerine sadece kurban gözü ile bakmamak gerekir. Bunlar bizim için kardeşliğimizi geliştiren ve pekiştiren vasıtalardır. Başkanlığımız ve vakfımız diğer hayri hizmetlerde olduğu gibi kurban faaliyetlerinde de her geçen gelişme kaydetmektedir. Türkiye Diyanet Vakfının yurt içinde ve yurt dışında daha fazla ihtiyaç sahibine ulaşabilmesi için bizlerin daha fazla gayret göstermesi gerekiyor." dedi.

Öte yandan Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, Kütahya’nın farklı noktalarında açılan Vekaletle Kurban Kesim Organizasyonu tanıtım stantlarını ziyaret etti.

Editör: Mehmet Çalışkan