Kütahya Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Kütahya Şubesi, ihtiyaç sahibi çocuklara destek olmak amacıyla “Çocuklar Üşümesin” adıyla kampanya başlattı.

Proje kapsamında; mülteci, yetim ve yardıma muhtaç 316 çocuğa kışlık mont ve bot yardımında bulunuldu.

Proje ile ilgili Diyanet Haber’e açıklamalarda bulunan İl Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Kütahya Şubesi Başkanı Hüseyin Hazırlar; “Kışın en soğuk günlerini yaşadığımız şu günlerde, yardıma muhtaç mülteci kardeşlerimizi ve çocukları unutmamamız gerekiyor. Türkiye Diyanet Vakfımız, din görevlilerimiz ve hayırseverlerin katkıları ile ‘Çocuklar Üşümesin’ projesini hayata geçirmiş bulunuyoruz. Üzerinde kışlık kıyafetleri olmayan; ihtiyaç sahibi çocuklarımıza sahip çıkmak, ağır kış şartlarının zorluğundan bir nebze de olsa onları uzaklaştırmak istiyoruz. Bu bağlamda onlara bot ve mont hediye ederek yüzlerini güldürmek için çalışıyoruz.” dedi.

Yardım eli uzatılan çocukların çok mutlu olduğunu belirten Müftü Hazırlar, içlerinden bir öğrencinin; “Artık okuldan gelirken ıslanmayacağım.” sözünün yürütülen projenin ne kadar önemli olduğunu gösterdiğini söyledi.

Editör: Mehmet Çalışkan