Kütahya Merkez Evliya Çelebi Camiinde düzenlenen ödül törenine; Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar, İl Müftü Yardımcısı Mehmet Arslaner, Uşak İl Müftü Yardımcısı İshak Göksel, öğrenciler ve veliler katıldı.

Düzenlenen ödül töreninde konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan “Camilerin herkesi kucaklayan sıcak bir yuva olduğunu belirterek; “Camiler; çocuğuyla, genciyle yaşlısıyla, toplumun bütün kesimlerinin huzura erdiği mekânlardır. Camilerimiz bu fonksiyonları ile toplumların dini hayatlarını ayakta tutan manevi dinamikler olmuşlardır. Bir çocuğu camide gördüğümüz zaman kalbimiz huzurla doluyor. Peygamber Efendimiz bir hadislerinde, başka bir gölgenin bulunmadığı kıyamet gününde Allah Teala’nın, yedi sınıf insanı arşının gölgesinde barındıracağını bu yedi sınıf insandan birisinin Rabbine kulluk ederek temiz bir hayat içinde serpilip büyüyen genç, diğerinin ise kalbi mescitlere bağlı Müslüman olduğunu ifade etmiştir. Ara tatillerini en güzel şekilde değerlendiren, beş vakit namazlarında camiye devam eden bu öğrencilerimize, bu anlamlı proje kapsamında çocuklarımızın camilerimizin manevi iklimiyle tanışmalarına vesile olan yavrularımızın ailelerine teşekkür ediyorum. Kütahya Müftülüğümüz ve din görevlilerimizi de bu özverili çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum.” dedi

Programda konuşan İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar da, Camide duyulan çocuk sesinin vatan için de neşe kaynağı olduğunu hatırlatarak " Allah (c.c.) Kur’an-ı Kerimde bizlere namazı emrederken ailemize de namazı öğretmemizi tavsiye etmektedir. Hz. Lokman’ın evladına, imandan sonraki ilk tavsiyesi namaz ibadeti olmuştur. Bizlerde anne babalar olarak; geleceğimizin teminatı, göz aydınlığımız olan evlatlarımızı namazdan mahrum etmemeli, çocuklarımıza namazı öğrettiğimiz kadar namazı sevdirmeli ve namaz sevgisini kalplerine yerleştirmeliyiz. Hz. İbrahim’in şu duasını dilimizden düşürmemeliyiz “Rabbim! Beni ve soyumdan gelecek olanları namazı devamlı kılanlardan eyle; rabbimiz, duamı kabul et Rabbimiz! Hesap kurulacağı gün beni, anamı, babamı ve müminleri bağışla." diye konuştu.

Program, düzenli olarak camiye devam eden öğrencilere çeşitli hediyelerin verilmesi ile sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan