Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde 4-6 yaş grubu çocuklara yönelik açılan Kur'an kursları, ülke genelinde büyük bir ilgi görüyor.

Domaniç İlçe Müftülüğü, vatandaşlardan gelen yoğun talep doğrultusunda 4-6 yaş grubu Kur'an kursunun yapımını tamamlayarak hizmete açtı.

Kursun açılışı için düzenlenen törende konuşan Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman, Kur’an kursları ile Diyanet gençlik merkezlerine vatandaşların büyük ilgi gösterdiğini belirterek; "Hayatımızı kapsayan dinimizin doğru öğretilmesi ve öğrenilmesi için herkes gayret sarf ediyor. Çocuklarımızın sahih dini bilgiler edinmesi çok önemli. Diyanet İşleri Başkanlığı milletinden aldığı güç ve destekle bu alanda yürüttüğü faaliyetleri yaygınlaştırdı. Milletimizin güveninin bir tezahürü olarak açılan eğitim kurumları çok büyük ilgi gördü.” dedi. 

Türkiye’de din eğitimi konusunda Diyanet İşleri Başkanlığı, ilahiyat fakülteleri ve imam hatip okulları olmak üzere üç önemli kurum bulunduğunu vurgulayan Kütahya Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar ise şunları kaydetti:

“Bu üç kurum topluma sahih dini bilgiyi ulaştırma konusunda önemli hizmetler vermektedir. Diyanet İşleri Başkanlığımız cami ve Kur’an kurslarımız marifeti ile temel değerlerimize bağlı, kerim kitabımızı tanıyan, mukaddesatına muhabbetle bağlı nesiller yetiştirmenin gayreti içerisindedir. Bu amaca hizmet etmek üzere Başkanlığımız ülkemizin dört bir yanında, bizler de İlimizin her bir ilçesinde 4-6 yaş grubu Kur’an kursları açmak için çalışıyoruz. Domaniç ilçemize de ilk 4-6 yaş grubu Kur’an kursunu açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Başta Sayın Valimiz Dr. Ömer Toraman ve İlçe Kaymakamımız Ahmet Salih Poçanoğlu olmak üzere kursumuzun açılması için gayret eden, maddi ve manevi katkıda bulunan hayırseverlerimize teşekkür ediyorum.”

Konuşmalarının ardından "4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursu ve Gençlik Merkezi" dualarla açıldı. 

Editör: Mehmet Çalışkan