Türkiye Diyanet Vakfı ile Kütahya Hava Er Eğitim ve Tugay Komutanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında yapılması planlanan Hava Tugayı Camii’nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Hava Tugayı Camii ile birlikte Mehmetçiğin modern bir camiye kavuşacağını belirten Kütahya Valisi Ali Çelik; "Mehmetçiklerimizin daha huzurlu, daha modern bir alanda ibadetlerini yapabilmesi bir ihtiyaç ve camiyi hızlıca bitirmek de bize düşen en önemli sorumluluk." ifadesini kullandı. 

Camilerin hayırseverlerin katkılarıyla inşa edildiğini dile getiren Vali Çelik; "Buna vesile olmak, aracı olmak insan hayatında başka bir huzur vesilesi. Biriktirdikleriniz size kalıyor ama yaptıklarınız, paylaştıklarınız sizden sonra hoş bir sada bırakıyor, isminizin yüzyıllarca anılmasına vesile oluyor. Bu büyük bir onur yaşatıyor. Kütahyalılar bu hayra katkı sunmak için ellerinden geleni yapacaklar." dedi.

- Bir yıl içinde ibadete açılacak

Selçuklu mimarisiyle inşa edilecek olan 2 bin kişi kapasiteli Hava Tugayı Camii’nin 1 yıl içerisinde ibadete açılacağını belirten Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Tuğgeneral Necati Gündüz; "Kütahya’ya çok güzel bir eser kazandırılacak. Cami, bu bölgede bir inci tanesi gibi yükselecek." diye konuştu. 

- Kışlasına peygamber ocağı diyen bir milletiz

Kütahya İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş ise "Türkiye Diyanet Vakfı Kütahya Şubesi ile Tugayımız arasında yapılan protokol kapsamında hayata geçirilen proje ile Mehmetçik daha uygun bir ortamda ibadetini yapabilecek. Askerine Mehmetçik, kışlasına peygamber ocağı diyen bir milletiz. Ayrıca İstiklal Marşı'na mabedi ve şehadeti yerleştirip Mehmetçiğe ithaf eden vatan ve iman şairi  Mehmet Akif Ersoy’un duygularına tercüman olacak şekilde inşa edilecek bir caminin temelini atma bahtiyarlarını yaşıyoruz. Caminin burada büyük bir ihtiyaç olduğunu belirleyerek harekete geçen, çalışma ve projeler ortaya koyan komutanlarımızı, Valiliğimizi, Belediyemizi, İl Özel İdaremizi, Müftülüğümüzü tebrik ediyoruz. Camimiz hayırsever Kütahyalı kardeşlerimizin destekleri ile bir yıl içinde bitirilecek." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş’ın yaptığı dua ile Hava Tugayı Camii’nin temeli atıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan