Vahit Paşa Yazma Eser Kütüphanesi Konferans Salonu’nda düzenlenen yarışmaya Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman, İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, ilçe müftüleri ve öğrenciler katıldı.

Programda kısa bir konuşma yapan Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman, “Diyanet İşleri Başkanlığının toplumun her kesimine hizmet götürmeye çalıştığını” belirterek, “Diyanet İşleri Başkanlığı din hizmetlerinin yanı sıra toplumun birlik ve beraberliğine de büyük katkı sağlamaktadır. Ayrıca gençlerimizin milli ve manevi gelişine yönelik önemli görevler üstlenmektedir. Bu tür yarışmalar da bunun bir göstergesidir.” ifadesini kullandı.

Kütahya merkez ve ilçe birincilerinin kıyasıya yarıştığı şiir okuma yarışmasında öğrencilere hitap eden İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar ise “Milletleri millet yapan, tarihî değerleridir.” dedi.

Bir milletin geleceğe umutla bakabilmesinin iyi yetişmiş nesillerle mümkün olabileceğini belirten Hazırlar şöyle devam etti:

“Bu gençlerimizi gördükçe merhum Mehmet Akif’in hayalini kurduğu Asım’ın nesli için daha çok umutlanıyoruz. Asım’ın nesli olduğu müddetçe, tarihte Çanakkale geçilmediği gibi yine geçilmeyecektir.”

Konuşmaların ardından öğrenciler tek tek sahneye çıktı ve Mehmet Akif Ersoy’un “Çanakkale Şehitlerine” adlı şiirini seslendirdi.

Komisyonun değerlendirmeleri sonucunda Kütahya merkezden Faruk Dönmez birinci, Simav’dan Bahriye Daşdemir ikinci, Tavşanlı’dan Sümeyye Hanne Ködür ise üçüncü oldu.

Yarışmada dereceye giren ve yarışmaya katılan tüm öğrencilere Kütahya Müftülüğü çeşitli hediyeler verdi.

Vali Dr. Ömer Toraman ise tüm öğrencilere Mehmet Akif Ersoy’un “Safahat” adlı kitabını hediye etti.

Editör: Mehmet Çalışkan