İlki 18-24 Eylül 2017 tarihlerinde Granada'da El-Hamra sarayının yanında Turkish Studies-İspanya Malaga Üniversitesi iş birliğinde düzenlenen 1. Uluslararası Sosyal Bilimler Sempozyumu'nda 12 ülkeden toplam 245 bildiri ile Malaga'da icra edilmişti. 

Takip eden yıllarda ikinci, üçüncü ve dördüncüsü düzenlenen Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi, ilk etapta sempozyumlar ve alt sempozyumlar şeklinde tertip edildi. 

Din ve Toplum, Tarih ve Sanat Araştırmaları, Dil ve Edebiyat, Eğitim Bilimleri ve Uygulamaları, Bilişim Teknolojileri ve Uygulamaları; Ekonomi, Hukuk ve Siyaset; Felsefe, Davranış ve Sağlık Bilimleri gibi çeşitli alanlarda bildirilerin sunulduğu ve müzakerelerin yapıldığı sempozyumlara çok sayıda üniversiteden akademisyen ve öğretim üyesi katıldı.

Bu yıl beşincisi düzenlenecek olan "5. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi"nin Onur Kurulu Başkanlığını TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop yapıyor. 

Kongrenin düzenleme kurulu başkanlıklarını Prof. Dr. Mehmet Dursun Erdem (Uluslararası Balkan Üniversitesi), Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu (Trakya Üniversitesi), Dr. Necip Fazıl Kurt (TBMM Başkan Başmüşavir), Prof. Dr. Mümin Şahin (Trakya Namık Kemal Üniversitesi) ve Prof. Dr. Erol Özvar (Marmara Üniversitesi), genel koordinatörlüğü ise Prof. Dr. Özcan Güngör (Ankara Yıldırım Beyazıt Universitesi) üstlendi.

Kongrenin davetli konuşmacıları ABD’de akademik kariyerlerini sürdüren başarılı bilim adamları, George Mason Üniversitesi’nden Doç. Dr. Hüseyin Yılmaz, Washington Üniversitesi’nden Hayrettin Yücesoy, Harvard Üniversitesi’nden Prof. Himmet Taşkömür ve Houstin Üniversitesi’nden Doç. Dr. Cengiz Şişman; Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Politikalara Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ümit Meriç, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nden Prof. Dr. Kudret Bülbül, Azerbaycan İlimler Akademisi’nden Prof. Dr. Tofig Mustafazade olacak. 

Kongre websitesine http://incsos.org/tr/anasayfa/ adresinden ulaşılabiliyor.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ>>>

Editör: Mehmet Çalışkan