İçişleri Bakanlığınca koronavirüs tedbirleri kapsamında 65 yaş üstü vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için oluşturulan "Vefa Sosyal Destek Grubu"nda din görevlileri de yer alacak.

İçişleri Bakanlığının sokağa çıkması sınırlandırılan 65 yaş üstü vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için oluşturuldu "Vefa Sosyal Destek Grubu", valilik ve kaymakamlıklar bünyesinde vatandaşlara hizmet vermeye başladı.

"Vefa Sosyal Destek Grubu"na bir destek de Diyanet’ten geldi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın imzasıyla 81 İl Müftülüğüne gönderilen genelgede, din görevlilerinin “Vefa Koordinasyon Grubu” faaliyetlerinde yer almaları istendi.

Öte yandan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, yayınladığı bir video kaydı ile din görevlilerine; "Yaşlı ve kronik hastalarımızın ihtiyaçlarına yardımcı olalım." çağrısında bulundu.

Başkan Erbaş’ın yaptığı yardım çağrısının ardından harekete geçen din görevlileri, "65 yaş üstü Vefa Sosyal Destek Grubu"nun çalışmaları kapsamında vatandaşlara evde hizmet vermeye başladı.

Bir taraftan yaşlı ve kronik hastaların temel ihtiyaçlarını karşılamak için çalışan din görevlileri, diğer taraftan vatandaşlara dini ve manevi rehberlik hizmeti sunuyor.

Editör: Mehmet Çalışkan