Hafta sonunu da kapsayan ve 81 ilde geçerli olacak sokağa çıkma kısıtlaması 21.00 itibarıyla resmen başladı.

Temel ihtiyaçlar dışında diğer bütün alanları kısıtlayan sokağa çıkma kısıtlaması bu akşam 21.00 itibarıyla 81 ilin tamamında başladı.

Hafta içi 21.00 - 05.00 saatleri arasında uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması, önümüzdeki hafta sonu (5-6 Aralık) ilk defa ülke genelinde tüm gün olarak uygulanacak.

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından İçişleri Bakanlığınca 81 ilin valiliğine yeni tedbirlerin yer aldığı 2 yeni genelge gönderilmişti. Valilikler, yeni genelgeler kapsamında Kovid-19 salgınına karşı ilave tedbirleri bir bir uygulumaya koydu.

Hafta sonu ülke genelinde sokağa çıkma yasağı

Cuma akşamı (4 Aralık) 21.00'den itibaren başlayacak sokağa çıkma yasağı, 7 Aralık Pazartesi sabah saat 05.00'e kadar devam edecek. Buna göre cumartesi ve pazar günlerinde sokağa çıkılamayacak.

Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması 81 ilin tamamını kapsayacak.

Zorunlu ihtiyaçlar için dışarı çıkılabilecek

Vatandaşlar zorunlu ihtiyaçlarını karşılamak üzere kısıtlamadan muaf tutulan yürüme mesafesindeki market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçilere yaya olarak gidebilecek. 

Ancak 65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altı vatandaşlar bu yerlere gidemeyecek.

Engelli vatandaşlarsa ihtiyaçlarını karşılamak üzere araçlarını kullanabilecek.

Üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirleri ile sağlık, tarım ve orman faaliyetinde bulunan işletmeler, hafta sonu kısıtlamasından muaf tutulacak. 

Restoranlar sadece paket servis yapabilecek.

Şehirlerarası seyahat

Şehirlerarası ulaşıma da hafta sonu kısıtlama getirildi.

Buna göre şehirlerarası seyahatler, sadece toplu ulaşım vasıtalarıyla yapılabilecek.

Bilet işlermlerinde yolculardan bilet ve rezervasyon kodu istenecek. 

Özel araçlarıyla yola çıkanlardan ise "Seyahat İzin Belgesi" istenecek.

Sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olanlar

Hastaneden taburcu olanlar ya da randevusu bulunanlar, birinci derecede yakınının cenazesine katılacaklar, şehre son 5 gün içinde gelmiş ya da kalacak yeri olmayanlar, ÖSYM tarafından uygulanan ya da diğer merkezi sınavlara katılacak olanlar, terhis olan askerler ve cezaevinden çıkanlarla özel ya da kamudan günlü sözleşmeye davet yazısı olanlar, seyahat kısıtlamasından muaf tutulacak. 

Editör: Mehmet Çalışkan