Cumhurbaşkanı Erdoğan:

Sokağa çıkma kısıtlamasını hafta içi 20.00 ila sabah 5.00 saatleri arasında sürdüreceğiz.

Hafta sonları ise Mayıs ayı sonuna kadar sokağa çıkma kısıtlaması devam edecek, şehirlerarası seyahatler sokağa çıkma kısıtlaması olmayan saatlerde serbestçe yapılabilecek diğer saatlerde yine izine tabi olacaktır.

Anaokulları ve kreşler açılacak diğer eğitim ve öğretim kademeleri ile ilgili süreç daha sonra belirlenecektir.

Ayrıntıları yayınlanan genelgede yer alan bu hususların TAMAM diye ifade ettiğimiz temizlik, maske ve mesafe kurallarına uygun şekilde hayata geçirilmesini istiyoruz.

Kabine toplantımızda 1 Haziran'dan sonra başlayacak kademeli normalleşme takviminin ikinci etabını da ayrıntılı şekilde görüştük istişare ettik.

Önümüzdeki günlerde gelişmelere göre bu konudaki uygulama esaslarını milletimizle paylaşacağız. Ay sonuna kadar olan süreçte vaka sayılarını daha da aşağı çekmek için kademeli normalleşme döneminin tedbirlerine hassasiyetle uyumuna özellikle rica ediyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ramazan ayı boyunca uyguladığımız kısmi ve tam kapanma tedbirleri sayesinde salgını yeniden büyük ölçüde kontrol altına aldık." dedi.

"Kademeli normalleşme takviminin ikinci etabını görüştük, önümüzdeki günlerde gelişmelere göre bu konudaki uygulama esaslarını paylaşacağız."

Ramazan ayı boyunca uyguladığımız tedbirler neticelerini verdi.

Bir müddet daha ihtiyatlı gitmek durumundayız.

Salgının üstesinden hep birlikte hareket edersek gelebiliriz.

Artık kati tedbirlere ihtiyaç olmayacağını umuyoruz.

1 Hazirandan sonraki takvim önümüzdeki günlerde açıklanacak.

Aşı faaliyetlerine hız veriyoruz. Öğretmenler başta olmak üzere, riskli grupların tamamının bir an önce aşılanmasını sağlamaya çalışıyoruz.

Bir müddet daha dikkatli olmalıyız.

Esnaflarımıza iki grıp halinde destek olmayı amaçlıyoruz.

(Kovid-19'la mücadele) Sorumluluk üstlenmeyip, elini taşın altına koymayıp klavye ve ekran silahşorlüğüyle gezenlerin asıl niyetlerinin ve hesaplarının farkındayız.

Editör: Mehmet Çalışkan