Konya İl Müftülüğü İl Gençlik Koordinatörlüğü organizesinde ilahiyat dışındaki fakültelerde eğitim gören üniversiteli kız öğrencilere yönelik düzenlenen “Yaz Akademisi Kapanış Programı”, İl Halk Kütüphanesi Konferans Salonu’nda yapıldı.

Programa İl Müftü Yardımcısı Betül Şimşek Öztürk, akademi öğreticileri,  öğrenciler ve aileleri ile davetliler katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açış konuşmasını yapan İl Müftü Yardımcısı Betül Şimşek Öztürk, konuşmasına “insanın inancını ifade eden, ruhunu derinden derine sarsan kabulün adının ‘amentü’ olduğunu” ifade ederek başladı.

Öztürk şöyle devam etti:

“Amentüyü sahiplenen insan, hele bir de gençse heyecan ve hareket içinde olur.  Genci diri tutan inançtır. O inanç ki genci yaydan çıkmış bir ok gibi, onu ideallerine doğru götürür.  Bizler de siz değerli genç kardeşlerimizin doğru idealler peşinde gitmenize yardımcı olmak adına sizlere bu kursları düzenliyoruz. Cenab-ı Hakk’ın emrettiği gibi dosdoğru yolda, yani sırat-ı müstakimde ilerlemeniz, bu kurslara katılmanız, kısacası idealinizi görmek bizi ziyadesiyle memnun etmiştir. Siz değerli kardeşlerimiz gibi örnekleri gördükçe bizler istikbalden umutlu oluyoruz. Bundan sonraki yapacağınız çalışmalarda sizi yalnız bırakmayacağız, daima yanınızda yer alacağız.”

Konuşmaların ardından program ilahi dinletisi ve sinevizyon gösterimi ile devam etti

Sonrasında akademi öğrencileri tarafından hazırlanan panele geçildi.

Panelde; “Dünyada İnsanlığın Problemleri”, “Toplumun Değişim Sürecinde Modernizmin Rolü”, “Modernizm ve Kadın”, “Bencillik ve Narsizim” ve “Bencillik Bizi Yalnızlaştırıyor mu? ” başlıkları ele alındı.

Panelin ardından akademi derslerine katılan öğretici ve öğrencilere katılım belgeleri takdim edildi.

Üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen akademide; Kur’an-ı Kerim ve tefsir okumaları, peygamberler ve aile hayatı, siyer okumaları, sorularla ilmihal, adab-ı muaşeret derslerinin yanı sıra çeşitli seminerler düzenlendi. Ayrıca kültürel geziler, kitap kritikleri ve izcilik faaliyetleri de akademiye renk kattı.

“Yaz Dönemi Gençlik Akademisi”

Öte yandan Konya İl Müftülüğü ile Meram, Karatay ve Selçuklu İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü iş birliğinde 24 Haziran – 25 Temmuz 2019 tarihleri arasında 14-18 yaş arası öğrencilerin katılımıyla düzenlenen “Yaz Dönemi Gençlik Akademisi” kapanış programı, Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Konferans Salonu’nda yapıldı.

Programa Konya İl Müftü Vekili Musa İmamoğlu, Konya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor ve Eğitim Hizmetleri Daire Başkanı Alper Oral, İl Müftü Yardımcısı Betül Şimşek Öztürk, ilçe müftüleri,  öğrenciler ve aileleri ile davetliler katıldı.

Programda, açılış ve protokol konuşmalarının ardından akademi sonunda düzenlenen bilgi yarışması ile “Diriliş Neslinin Amentüsü” ve “Mevlana” adlı eserlere yönelik düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeleri takdim edildi

Söz konusu yarışmalarda ilk üçe giren öğrencilere bisiklet ve bir miktar para ödülü takdim edildi.

Hediye takdiminin ardından program, Medeniyet Okulu Tiyatro Grubu’nun “Alaaddin Keykubat” isimli tiyatro gösterimi ve Meram Gençlik Koordinatörü İmam Hatip Nurullah Gümüştaş’ın “Hz. İnsan” sunumu ile devam etti.

Program, Meram İlçe Müftülüğü din görevlilerince icra edilen ilahi dinletisi ile son buldu.

Editör: Mehmet Çalışkan