Beraberindeki heyet ile birlikte ilk olarak Uluslararası Mevlana İmam Hatip Lisesi öğrencilerini ziyaret eden İl Müftüsü Doç. Dr. Ali Öge, öğrencilerle bayramlaştı.

Okul Müdürü Mevlüt Özdemir ve öğretmenlerin de eşlik ettiği ziyarette Öge öğrencilerle hasbihal ederek bayram harçlığı takdim etti.

Filistinli, Moritanyalı ve İranlı öğrenciler ise ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek ilahi ve kasideler seslendirdi. 

Sonrasında heyet, Kredi Yurtlar Kurumu'na (KYK) bağlı Ali Ulvi Kurucu Erkek Yurdu, Melike Cihan Kız Yurdu ve Sadreddin Konevi Kız Yurdu'nu ziyaret ederek buralarda kalan yabancı uyruklu öğrencilerle bayramlaştı..

“Manevi Rehber” olarak bu yurtlarda görev yapan İl Müftülüğü personeli ile birlikte öğrencilerin bayramlarını tebrik eden Öge, hayırseverlerin Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Konya Şubesi aracılığıyla bağışladığı emanetleri gençlere takdim etti.

Konya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Yurt Hizmetlerinden Sorumlu Müdür Yardımcısı İsa Araba ile yurt müdürleri ve KYK yurtlarında görevli manevi rehberler, ziyaretlerde İl Müftüsü Öge’ye eşlik ettiler.

Ziyaretlere dair açıklamalarda bulunan İl Müftüsü Öge, yurtlarda kalan öğrencilere yönelik çok yönlü çalışmalarının ve yeni projelerinin olduğunu ifade ederek, ziyaret programını organize eden manevi rehberlere, ziyaretlere eşlik eden görevlilere ve hayırseverlere teşekkür etti. 

Ziyaretlerde Uluslararası Mevlana İmam Hatip Lisesi'nde 168, KYK yurtlarında 414 olmak üzere toplam 582 yabancı uyruklu öğrenciye bayram harçlığı takdim edildiği belirtildi.

KYK yetkilileri ise yapılan ziyaretlerden dolayı İl Müftülüğüne teşekkür ederek, Müftülük ile birlikte yeni projeleri gerçekleştirme arzusu içerisinde olduklarını dile getirdiler.

Editör: Mehmet Çalışkan