Konya İl Müftülüğü Selçuklu Spor ve İzcilik Kulübü Sorumlusu İl Müftü Yardımcısı Betül Şimşek Öztürk koordinesinde İl merkezinde görev yapan vaizelere yönelik Sille İzcilik Kampı’nda düzenlenen “İstişare ve Mesleki Eğitim Kampı” üç gün boyunca devam etti.

Türkiye İzcilik Federasyonu Başkanlığı ile Konya İl Müftülüğü iş birliğinde düzenlenen kampa, 22 vaize ile 6 izci gönüllüsü katıldı.

İstişare ve Eğitim Kampı’nda vaizeler hem izcilik hakkında bilgi aldı hem de mesleki gelişimlerine katkı sağlayacak sunumlar eşliğinde tecrübe paylaşımında bulundu.

Öncelikle obalara ayrılarak oba sistemini; ardından tekmil, teftiş, bayrak töreni, yürüyüş, okçuluk ve kamp ateşi faaliyetlerini tanıyan vaizeler, çeşitli sosyal aktivitelere de katılarak izcilik alanında yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

İzcilik faaliyetleri dışında gerçekleşen eğitim programlarında ise Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Sedide Akbulut tarafından “ADRB’nin Dünü Bugünü Yarını ve Geleceği”, Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Bilal Esen tarafından “Fetva Usulü”, İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu tarafından “Hasbihal”, Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Fizyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Faik Özdengül tarafından “Diğerini Anlama”, Eğitim Bilimleri ve Davranış Kalıpları Uzmanı Uğur Ataseven tarafından ise “Etkili Sunum” başlıkları altında eğitimler verildi.

Editör: Mehmet Çalışkan