Selçuklu İlçe Müftülüğüne bağlı Kur’an kurslarında hafızlık eğitimini tamamlayarak Diyanet İşleri Başkanlığınca uygulanan Hafızlık Tespit Sınavı’nda başarılı olan 84 öğrenciye hafızlık belgeleri takdim edildi.

Hafızlara belgelerini takdim etmek amcıyla düzenlenen törende konuşan Konya İl Müftüsü Doç. Dr. Ali Öge, “Vahyin güzelliklerini gönlümüze, hücrelerimize, hayatımıza ve her anımıza aksetmemiz gerekir.” dedi.

Törenin açış konuşmasını gerçekleştiren Selçuklu İlçe Müftüsü Bekir Derin ise “Müftülüğümüze bağlı hafızlık eğitimi veren 9 Kur’an kursumuz bulunmaktadır. Rabbimize şükürler olsun ki bu kurslarda eğitim gören öğrencilerimizden 84’ü düzenlenen hafızlık sınavında başarılı olmuştur.” diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yüksek İhtisas Merkezleri Daire Başkanı Dr. Abdurrahman Akkuş da “Hafızlara hizmet etmek, her daim şeref bulmaktır. Hafızların annelerine babalarına hizmet etmek şeref bulmaktır. Çünkü onlar Allah’ın Kitabı'nı ezberlediler. Onlar bu memleketin sigortalarıdır. Bundan dolayı hafızlarımızı önemsiyoruz. Hafızlarımız, bu memleketin köşe taşıdır. Bir binanın köşe taşı olmazsa duvarlar bir işe yaramaz.” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından hafızlara belgeleriyle birlikte çeşitli hediyeler takdim edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan