Konya İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Konya Şubesi, "Berat Gecesi" münasebetiyle, İl genelindeki hastanelerde görevi başında olan sağlık çalışlarına ve hastanelerde tedavisü süren hastalara, bağışıklığı güçlendirici kuruyemiş ve meyve ikramında bulundu.

Koranavirüs salgını sebebiyle hastanelerde çalışan sağlık görevlileri ve tedavi gören hastalara şifa kaynağı olması temennisiyle Türkiye Diyanet Vakfı Konya Şubesi ve İl Müftülüğü personeli tarafından hazırlanan ikramlar; Konya Numune Hastanesi, Beyhekim Devlet Hastanesi ile Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık çalışanları ve hastalara ikram edildi. 

Yapılan ikramlara dair Diyanet Haber'e açıklamalarda bulunan İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, Berat Kandili dolayısıyla her türlü zorluğa ve riske rağmen görevinin başında olan sağlık çalışanları başta olmak üzere, korona teşhisi sebebiyle hastanelerde tedavi gören hastalara küçük bir ikramda bulunmak istediklerini belirtti.

Müftü Poçanoğlu; "Hayat insanoğlu için önemli bir sermayedir. Türkiye Diyanet Vakfı Konya Şubemiz ve İl Müftülüğümüz organizasyonu ile hayırsever vatandaşlarımızın katkılarıyla alınan kuruyemiş ve meyvelerden oluşan kumanya paketlerimizi, sağlık çalışanlarımıza ve hastalarımıza ulaştırdık." dedi.

Poçanoğlu şöye devam etti:

"Zor günlerden geçiyoruz. İnşallah kumanyalarımız doktorlarımız, sağlık çalışanlarımız ve hastalarımız için bağışıklıklarını güçlendirici birer şifa kaynağı olur. Bizler için büyük riskler alarak kahramanca mücadele eden doktorlarımıza, tüm sağlık çalışanlarımıza, emniyet güçlerimize, askerlerimize ve bu zorlu süreçte fedakârca hizmet eden her bir kardeşimize şükranlarımı sunuyorum. İyi ki varlar. Rabbim yar ve yardımcıları olsun, eksikliklerini göstermesin inşallah."

Berat Gecesi'nin hayat yolculuğunun en bereketli duraklarından biri olduğunu ve bu gece, insanın yaratılışının, var oluşunun ve asıl gayesinin ne olduğunun gözden geçirilerek muhasebe ve tefekkür edilmesi gerektiğini belirten Poçanoğlu; "Bu gecede başta ülkemiz olmak üzere tüm dünyanın koronavirüsten bir an önce kurtulması, refaha ve selamete çıkması ve tüm hastalarımızın şifaya kavuşması için tüm vatandaşlarımızı duaya davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

Editör: Mehmet Çalışkan