Konya’dan Halep’e 15 tır un yardımıKonya İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Konya ve 31 ilçe şubesi başkanlığı ve hayırseverin yardımlarıyla alınan 15 tır un, Halep’e ulaştırılmak üzere düzenlenen uğurlama programı ile Kilis Öncüpınar sınır kapısına gönderildi.

Zamanın harman kaldırma vakti, ektiğini biçme, emeğin karşılığını alma vakti olduğunu ve sebeple öşür vaktinin de geldiğini dile getiren Konya İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu “yapılan bu yardımı şehrimizin bir öşrü zekâtı gibi değerlendiriyoruz” ifadeleri kullandı.

2017 yılı Ramazan ayında ‘Halep’te insanlık ölmesin’ sloganıyla başlayan ‘Halep’e Bir Çuval Un Yardımı’ kampanyası süresince yapılan yardımlara değinen Poçanoğlu, şunları kaydetti:

Hayırsever vatandaşlarımız tarafından yapılan yardımların desteğiyle bugüne kadar toplamda 67 tır olmak üzere 1715 ton un sevkiyatı yapmış olduk.  Yapılan bu un yardımlarının toplam maliyeti ise 2.366.904,76 TL’dir.  Bir tırımızda bulunan unun maliyeti ise 42.500 Tl’dir.  Ayrıca ramazan ayı öncesi insani yardım tırlarımızla toz şeker, beyaz fasulye, nohut, pilavlık bulgur, pilavlık pirinç, ayçiçeği yağı, salça, beyaz peynir gibi gıda malzemeleri de gönderdik ve inşallah bu Ramazan ayında da göndermeye devam edeceğiz.

Yapılan bu yardımda en çok katkıda bulunan ilçe müftülüklerimizi ve vatandaşlarımızı da buradan zikretmek istiyorum. Çumra ilçemizden 72.000 TL, Sarayönü 61.565 TL, Doğanhisar 55.265 TL, Kulu 47.925 TL, Kadınhanı 31.750 Tl, Yalıhüyük 30.345 TL, Seydişehir 27.285 TL, Meram 19.979 TL’dir. Ayrıca emekli sanayicimiz ve şuan burada bulunan hayırsever Ali İşim beyefendi tarafından da bir tır un yardımı yani 42.500 TL, Uluslararası İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin 24.000 TL, Konyalı kardeşlerimizin katkıları ve vakfımızın çalışanlarıyla unlarımızı buradan dualarla gönderiyoruz.

Gönderdiğimiz unlar, Türkiye Diyanet Vakfımızın lojistik merkezinde kurulan günlük 300 bin ekmek üretilen fırında kullanılarak El-Bab, Azez ve Cerablus bölgelerinde bulunan yaklaşık 500 bin kardeşimizin sofrasına ekmek olarak ulaştırılıyor. ‘Konya’dan Halep’e Bir Çuval Un’ kampanyamız bugün yapılacak sevkiyatlarla sınırlı kalmayacak. Şu anda yardımlarımız devam ediyor. Bir çuval un bedelimiz 85 TL olup yardım etmek isteyen hayırsever kardeşlerimizin Türkiye Diyanet Vakfı Konya Şubemiz, müftülüklerimiz ve camilerimizde asılı olan banka hesap numaralarına yardımda bulunabilirler.

Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir ise “mazlumların yanında olmaya devam ediyoruz. Bizim sınırlarımız sadece Hatay’da sınırlı kalmıyor. Her daim mazlumun yanında olmaya devam edeceğiz. Kampanya ya destek veren tüm kardeşlerimize teşekkür ediyor Allah razı olsun diyorum.” dedi.

Uğurlama programına, Konya Millet Vekili Hacı Ahmet Özdemir, Konya İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, İlçe Müftüleri, Türkiye Diyanet Vakfı Konya ve 31 İlçe şube görevlileri, vatandaşlar ve basın mensupları katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan