Kur’an kurslarına gidemeyen memur, esnaf ve işçi başta olmak üzere Kur’an-ı Kerim okumayı öğrenmek isteyen vatandaşlar, Konya İl Müftülüğünce hazırlanan "Alo Kur’an" projesi kapsamında kurs ve camilerde Kur’an-ı Kerim ve Temel Dini Bilgiler eğitimi alıyor.

2011 yılından itibaren yürütülen proje kapsamında pilot kurs olarak seçilen ve bu doğrultuda eğitim veren Hacı Hasanbaşı Kur’an Kursu'nu ziyaret eden İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, kursiyerlerle sohbet ederek çalışmaları yerinde inceledi.

Müftü Poçanoğlu kursta eğitim gören vatandaşlara yönelik “Kitabımız Kur’an-ı Kerim” konulu bir de konferans verdi.

Allah’ın kelamını öğrenmeye hiçbir engelin olmadığını ifade eden Poçanoğlu, Kur'an-ı Kerim'i öğrenmenin ve öğretmenin önemine dikkati çekti.

Kur’an-ı Kerim öğrenmenin zor olmadığını, aksine kolay olduğunu ve bunu da Cenab-ı Allah’ın Kamer suresinde beyan ettiğini dile getiren İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu şöyle devam etti:

“Yüce Rabbimiz, Kamer suresinin 32. ayet-i kerimesinde ‘Andolsun biz, Kur’an’ı anlaşılıp öğüt alınması için kolaylaştırdık. O halde düşünüp öğüt alan yok mu?’ buyurmuşlardır. O halde bizlere düşen görev ise Yüce Rabbimizin, Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.s) vasıtasıyla bizlere ulaştırdığı yüce kitabını öğrenmek, onu okumak,  onu anlamak ve en önemlisi onu yaşayarak hayatımızda tatbik etmektir.

‘Alo Kur'an’ platformu çerçevesinde  hazırlanan bu projemizde, ‘Kur’an kurslarında hizmet çeşitliliği ve ihtiyaç odaklı hizmet anlayışı’ ile mesai saatleri içinde Kur’an kurslarına gelemeyen, kamuda veya özel sektörde çalışan vatandaşlarımızın iş saatleri dışında Kur’an-ı Kerim ve dini bilgilerini geliştirebilmelerini amaçladık. Günlük hayatın koşuşturmasında vatandaşlarımızın, gündelik işlerinden kopmadan yaygın din eğitimi hizmetlerinden yararlanmalarını sağlamak amacıyla mesai saatleri sonrası proje kapsamında belirlenen yerlerde başta Hacı Hasanbaşı Kursumuz olmak üzere şuanda on bir Kur’an kursumuzda bu hizmeti vermekteyiz. Ayrıca bu kurslarımızın dışında vatandaşlarımız talepleri doğrultusunda da Diyanet İşleri Başkanlığımızın belirlediği kriterler çerçevesinde kurs açılmaya müsait olan camii müştemilatı, Kur’an kursu, kurumlar, kuruluşlar, yurtlar ve uygun binalarda, yeterli sayıda öğrenci bulunması halinde bir öğretici görevlendirmek suretiyle ilgili mekânlarda eğitim verebiliyoruz. Yeter ki vatandaşlarımızdan bizlere Kur’an-ı Kerim öğrenme konusunda bir talep gelsin. Bu konuda ilimiz müftülüğünde bulunan “Alo Kur’an” hattımız ile vatandaşlarımız bilgilendiriliyor ve ayrıca www.alokuran.com web sitesi üzerinden online olarak yapılan müracaatları ilçe müftülüklerimize ulaştırıyoruz. Hatta il dışından ve hatta farklı ülkelerden bile web sitemiz üzerinden başvurular geliyor. Bu durumda biz gerekli yerlere gelen talepleri iletmeye çalışarak il dışındaki kardeşlerimize de yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda; Siz değerli kardeşlerimizin gayretlerinden dolayı teşekkür ederken Kur’an-ı Kerim'i okumayı bilmeyen bay/bayan kardeşlerimizi de bu kurslarımıza yönlendirmenizi ve sizlerin de bu hayra vesile olmanızı temenni ediyorum.”

Konya Karatay İlçe Müftülüğü Hacı Hasanbaşı Kur’un Kursunda 17 sınıf ve 17 öğretici ile toplamda 400 kursiyer, salı ve cuma akşamları 19.30 – 22.45 saatleri arasında "Kur’an-ı Kerim" ve "Temel Dini Bilgiler" eğitimi alıyor.



 

Editör: Mehmet Çalışkan