İl ve ilçe müftülükleri, Ramazan coşkusunu sosyal medya ile evlere taşıyacak.

Koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında cami ve mescitlerde namaza ara verilmesinin ardından Konya İl Müftülüğü, Ramazan ikliminin doya doya yaşanması amacıyla sosyal medya üzerinden evlere misafir olacak.

Konya Müftülüğü, Ramazan ayı boyunca vatandaşlara ulaşmak üzere sosyal medyaya özel irşat ve mukabele programları hazırladı.

Tarihi Kapu Camii'ndeki Ramazan programları çekimlerine katılan İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, programların Müftülüğün kendi personeli ve imkânları ile gerçekleştirildiğini dile getirerek şöyle devam etti:

"Mübarek Ramazan ayı geldi. Gerçekten rahmet ayı, Kur’an ayı. Bu ayda camilerde cemaatle ibadet edilmesinin mümkün olmaması gerçekten çok üzüntü verici. Ama sağlığımız için, geleceğimiz için evlerimizde kalmamız da son derece önemli. Biz de Müftülük olarak camilerimizde toplu ibadet edilmediği için 'Tarihi Kapu Camii'nden Mukabele' diye bir program hazırladık. Otuz hafızımız tarafından okunan bu mukabelemiz, yerel televizyon ve radyolarda yayınlanacak. Ayrıca her gün İl Müftülüğümüzün sosyal medya hesaplarından da takip edilebilecek." 

- Vaaz ve irşat programları ile vatandaşlar bilgilendirilecek

Müftü Poçanoğlu; "İl Müftü yardımcılarımız, ilçe müftülülerimiz, vaizlerimiz, din görevlilerimiz, akademisyenler ve Diyanet İşleri Başkanlığı Selçuk Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğü eğitim görevlileri ile Diyanet camiasından emekli olmuş din gönüllüsü görevlilerimizin de katılımıyla Kapu Camii kürsüsünden '60 Konuda 60 Vaaz' çekimlerimize devam ediyoruz. Vaazlarımız, Ramazan ayının başından itibaren televizyon, radyo ve sosyal medya hesaplarımızdan vatandaşlarımızın istifadesine sunulacak." ifadelerini kullandı.

Editör: Mehmet Çalışkan