Konya İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü öncülüğünde hazırlanan "Ziyaretten Hakikate" adlı projenin uygulama toplantısı, İl Müftülüğünde gerçekleştirildi.

İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, İl Müftü yardımcıları ve Müftülük personeli ile çeşitli kurum ve kuruluşlardan temsilcilerin katıldığı toplantıda, projenin tanıtımı yapıldı.

Toplantıda konuşan İl Müftüsü Poçanoğlu, "Konya’ya gelen yerli ve yabancı turistleri dini konularda bilgilendirerek bir takım bidat, hurafe ve yanlış bilgileri tashih etmek, İslam dininin sahih ve asli kaynaklardan öğrenilmesini temin etmek, kültürler arası tanışma ve kaynaşmaya katkı sunmak amacıyla" böyle bir projenin hazırlandığını kaydetti.

 Poçanoğlu, pojeye destek veren din görevlileri ile sivil toplum kuruluşları ve kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerine teşekkür etti.

Projeye dair bilgilendirmede bulunan İl Müftü Yardımcısı Abdullah Yalman, "hedeflerinin 1 milyon kişiye hitap etmek" olduğunu belirterek, "öncelikle tarihi camilerde görev yapan personele bidat ve hurafelerin engellenmesi yönünde eğitimler verileceğini ve inanç turizmi ile ilgili bilgilendirmeler yapılacağını" ifade etti.

İrşat ve rehberlik faaliyetlerinin uygulanacağı bölgelere, Konya’ya gelen turist istatistiğine göre ilgili dilleri bilen tercüman görevlendirileceğini belirten Yalman, turistlerin merak ettiği dini konularda anlık olarak bilgilendirme yapılacağını kaydetti.

Projenin uygulanacağı alanlara konulmak üzere çeşitli dillerde İslam dini, Kur-an’ı Kerim ve Hz. Peygamber temalı katlanabilir ayaklı rulo afişler ve broşürler hazırlandığını vurgulayan Yalman, ilerleyen süreçte farklı dillerde Kur-an’ı Kerim, ilmihal, 40 hadis gibi kitapların stantlarda olacağını ve turistlere ücretsiz dağıtılacağını ifade ederek sahih bilgilerin yerli ve yabancı turistlere ulaştırılacağını sözlerine ekledi.

Editör: Mehmet Çalışkan