Ereğli İlçe Müftülüğü, Polis Akademisi öğrencilerine yönelik "Din İstismarı ile Mücadelede Sahih Dini Bilginin Önemi" başlıklı konferans düzenledi.

Koronavirüs tedbirlerine riayet edilerek Ereğli Polis Meslek Eğitim Merkezinde düzenlenen konferansta, polis adaylarına din istismarı ile mücadelede sahih dini bilginin önemi anlatıldı.

Konferansta bir sunum yapan Karapınar İlçe Müftülüğü Uzman Vaizi Adem Pekkendir, “Din istismarı, dini değerleri kullanarak menfaat elde etmektir. Dine hizmet etmesi gereken insanın dini kendi hizmetine kullanmaya başlamasıdır.” dedi.

Din istismarının her dönemde ortaya çıkabileceğini belirterek FETÖ, DEAŞ örnekleri üzerinden çözüm önerilerini sunan Pekkendir, İslam dini hakkında yanlış ve eksik bilgiler sebebiyle olan istismara yönelik çözümün her Müslümanın dinini doğru ve iyi bir şekilde öğrenmesi olduğunu ifade etti.

İslam’ın korku ve şiddet değil, rahmet ve adalet dini olduğunu vurgulayan Pekkendir, yüzyıllarca Anadolu topraklarında oluşan ve dini hayatı ayakta tutan Anadolu irfanına sahip çıkılması gerektiğini kaydetti.

Editör: Mehmet Çalışkan