Koronavirüs salgını nedeniyle yüz yüze eğitime ara verilmesinin ardından evlerinde vakit geçiren öğrencilere destek olmak amacıyla internet üzerinden çeşitli faaliyetler yürüten Karapınar ilçe Müftülüğü, gençlere yönelik "Çevrimiçi Kitap Okuma Yarışması" düzenledi.

İlçe Gençlik Koordinatörlüğünce gençleri okumaya teşvik etmek ve Hz. Peygamberin hayatına dair bilgilendirmek amacıyla düzenlenen yarışma kapsamında, “O’nun Gibi Yaşamak” adlı kitap gençlere hediye edildi.

Ardından düzenlenen çevrimiçi bilgi yarışmasında dereceye girenler, İlçe Müftülüğünde düzenlenen törenle ödüllendirildi.

Ödül töreninde konuşan Kaymakam Oğuz Cem Murat, “Diyanet İşleri Başkanlığının okumaya yönelik bu ve benzeri projelerinin kültür dünyamıza katkıları çok kıymetlidir. Okunan ve yarışması yapılan kitabın 'O’nun Gibi Yaşamak' adlı kitap olması, katılımcıların genç olması, ayrıca hanım kardeşlerimizin de ilgisi sebebiyle bu proje oldukça kıymetlidir. Çünkü nesiller hanım kardeşlerimizin eliyle yetişir. Bizler buralara geldiysek hanımların emeği ile geldik. Okumaları ve Peygamber Efendimizi her yönüyle tanımaları, daha güzel nesiller yetiştirmelerine katkı sağlayacaktır. Bu vesileyle bu projeyi gerçekleştirenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

İlçe Müftüsü Yunus Aydın ise “Peygamberimizi örnek almak, Allah’ın emri olarak Kur’an-ı Kerim’de beyan edilmektedir. Ancak O’nu tanımadan örnek almanın mümkün olamayacağı aşikardır. Dolayısıyla gençler, Muhammedî ahlakı kuşanabilmeleri ve insanlığa ışık saçabilmeleri için Peygamberimizi tanımalıdır. Bu vesileyle gençlerimizin kitap okuma alışkanlığı kazanmalarına ve Efendimizi sevmelerine katkı sağlayan başta Diyanet Gençlik Koordinatörü Serkan Ali Güven olmak üzere emeği geçen hocalarıma teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından yarışmada dereceye girenlere ödülleri takdim edildi. 

Ödül törenine Kaymakam Oğuz Cem Murat, Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Önal, İlçe Gençlik Merkezi Müdürü Muhammet Ali Karakul ve gençler katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan