Karatay İlçe Müftülüğü, "ihtiyaç odaklı Kur’an kurslarında eğitim gören kursiyerlerin insani, ahlaki ve İslami değerler ışığında mutlu aile olabilme ve mutlu aile kalabilmesine destek olmak" amacıyla "Mutlu Aile ve Huzurlu Toplumun Şifreleri" adlı proje hazırladı.

Proje kapsamında her hafta farklı bir kursta gerçekleştirilecek programların ilki Fatih Sultan Mehmet Kur'an Kursu'nda gerçekleştirildi.

- Gayemiz; ahlaki değerleri anlatmak ve kişiye özgüven kazandırmaktır

Proje hakkında açıklamalarda bulunan Karatay İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu, İslami değerlerin tanıtılması ve ailelerin bu değerler ile yoğrulmasını sağlamak amacıyla "Mutlu Aile ve Huzurlu Toplumun Şifreleri" sloganıyla proje başlattıklarını dile getirerek şunları kaydetti:

"Gayemiz; ahlaki değerleri anlatmak ve kişiye özgüven kazandırmaktır. Bunun yanında öğrencilerimizin okuyan, düşünen, yorumlayan, araştıran, sorgulayan, yenilikçi ve dinamik bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamak arzusundayız. Ayrıca öğrencilerimiz arasında insani değerleri artırmak, arkadaşlık, yardımlaşma, birlik ve beraberlik gibi duyguların en üst seviyeye ulaşmasını sağlamaya çalışarak kurslarımızdaki eğitim öğretim kalitesini de artırmayı hedefliyoruz."

- Kur'an kurslarımızın yanı sıra lise öğrencileri ile de beraber olacağız

İlçe Müftüsü İmamoğlu, "Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzaladığımız protokol çerçevesinde başlattığımız 'Gençlerle Baş Başa' projemiz ile bu güne kadar üç lisede öğrencilerle bir araya geldik. İnşallah bu çalışmamız sonucunda ilçemizde bulunan otuz beş lisede gençlerimize 'Bizi biz yapan değerlerimiz; ahlak, ahlak ile iman bütünlüğü, en değerli varlık insan, erdem, paylaşma, duyarlılık ve umut' gibi konuları bir bütün halinde ela alarak anlatmaya çalışacağız." dedi.

- Müftülük hizmetleri sosyal medyada 

İlçe Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Büro (ADRB) tanıtımlarının gerçekleştirildiğini de aktaran İmamoğlu, "İhtiyaç odaklı Kur'an kurslarımızda haftalık 'ADRB Tanıtım Toplantıları' düzenleyerek Aile ve Dini Rehberlik Büromuzun faaliyet ve hizmetlerini anlatıyoruz.  Ayrıca Kasım ayının başında hizmete sunduğumuz sosyal medya hesabımızda on binin üzerinde vatandaşımıza hitap etmeye başladık. Müftülüğümüz bünyesinde kurmuş olduğumuz basın yayın stüdyomuzda gerek canlı gerekse paket programlar çekerek sosyal medya hesaplarımızda çeşitli hizmetler sunmaya ve yeni projeler üretmeye devam ediyoruz." diye konuştu.

- Kur'an'ın mesajını insanımıza ulaştırma gayreti içerisindeyiz

Müftü İmamoğlu, "Anayasada belirtilen 'toplumu din konusunda aydınlatma' görevi gereği Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş hocamızın önderliğinde İslam'ın ilkelerini, Kur'an'ın mesajını ve Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (s.a.s.) sünnetini en iyi ve en doğru biçimde insanımıza ulaştırma gayret ve çabası içerisindeyiz. Bu bağlamda bazen farklı kesimler tarafından özellikle sosyal medya alanında yapılan çalışmalarla alakalı olarak 'çok az takipçiniz var, kaç kişi izliyor' gibi eleştiriler gelmektedir. Biz de cevaben; karınca misali biz bize düşeni yapalım, gerisi Allah kerimdir diyor ve bu gayede yorulmadan bu ümmet için çalışmaya devam edeceğimizi buradan da dile getiriyoruz." ifadelerine yer verdi.

Editör: Mehmet Çalışkan