Suriye’de iç savaşın başladığı 2011 yılından beri mağdur ve mazlumlara gıdadan barınmaya, giysiden sağlık hizmetine, eğitimden dini faaliyetleri destekleme hizmetine kadar her alanda aralıksız destek veren Türkiye Diyanet Vakfı, "Bir İyilik, Sıcak Bir Yuva" temasıyla bölgede "İyilik Konutları" inşa ediyor. 

İl ve ilçe müftülükleri, düzenledikleri yardım kampanyaları ile İyilik Konutları'na destek oluyor.

Bu kapsamda Derbent İlçe Müftülüğüğne bağlı 4-6 yaş grubu Kur’an kurslarında eğitim gören minikler, kumbaralarında biriktirdikleri harçlıkları İyilik Konutları’na bağışladılar.

4-6 yaş gurubu Kur'an kursu öğrencileri, kampanyaya destek olmak için kumbaralarını TDV Derbent Şubesine teslim ettiler. 

Küçük yaşlarına rağmen kocaman kalpleriyle yapmış oldukları bağışın çok anlamlı olduğunu ifade eden İlçe Müftüsü Mehmet Salih Uçar, “Hayırsever milletimizin desteği ve Türkiye Diyanet Vakfı öncülüğünde asırlardır aynı coğrafyada birlikte yaşadığımız Suriyeli kardeşlerimizin acısını dindirmek, sorunlarına çözüm üretmek için tüm imkânlarımızla seferber oluyoruz. Bu iyilik yolunda 4-6 yaş Kur’an kursu öğrencilerimiz de bizleri yalnız bırakmıyor. İlçe Müftülüğümüz olarak bu anlamlı katkılarından dolayı minik öğrencilerimizi ve ailelerini tebrik ediyorum. Yüreklerindeki bu yardımlaşma duygusunun hiçbir zaman kaybolmamasını diliyorum.’’ dedi.


 

Editör: Mehmet Çalışkan