Kütahya Belediyesi Konferans Salonunda düzenlenen konferansa, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Fatih Kurt, İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, Daire Amirleri, İlçe Müftüleri, Din Görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar; "Ülkemiz ve milletimiz 15 Temmuz gecesi hayâsız bir akına maruz kalmış, Allah’ın inayeti, idarecilerimizin dirayeti, aziz milletimizin cesareti ve kahraman silahlı güçlerimizin üstün gayretleriyle bu büyük tehlike bertaraf edilmiştir. Allah aşkı ve vatan sevgisiyle dolu yürekler sayesinde bu hain girişim engellenmiştir" dedi.

15 Temmuz ve Din Güvenliğimiz konulu konferansını sunan Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Fatih Kurt; "Milletimiz 15 Temmuzda, dinimizi, inancımızı, peygamber sevgimizi istismar etmeye çalışan bir örgütün saldırısına maruz kalmıştır" dedi.

Çanakkale'den günümüze kadar ülkemizin birliğine ve milletimizin huzuruna kasteden hiçbir gücün başarılı olamadığını belirten Genel Müdür Dr. Fatih Kurt "Bu millet; varlık mücadelesini Allah için, bayrak için vermiştir. Devletimizin bütün kurumlarını yerle yeksan etmeyi, irademizi çökertmeyi, milletimizi sindirmeyi ve İslam ümmetinin umudunu toprağa gömmeyi hedefleyenler, rezil ve zelil olmuşlardır. Evlatlarını kınalayarak cepheye gönderen bu millet hain saldırılar karşısında asla yenilmemiştir yenilmeyecektir. "dedi.

Konferansın sonunda Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan "Din İstismarı ve Fetö Gerçeği" isimli kitap tüm vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan